Obegriplig miss – i svenskens debut

avPer Bjurman

1 av 4 | Foto: Viasat Sport

NEW YORK. Loui Eriksson gjorde mål direkt i sin debut med Vancouver i natt.

Dessvärre i fel kasse.

Under en avvaktande utvisning skulle han slå en passning till en back i egen zon men missade – och så gled pucken rakt in i den tomma kassen.

Den svenske snipern revanscherade sig dock med assisten till det sena Daniel Sedin som tog hemmalaget till övertid och,  såsmåningom,  en straffseger.

– När vi nu vann kan man ju skratta åt det, men det var verkligen oflyt för honom, säger ”Danne” till Sportbladet efter 2-1-segern.

Ja, Loui Eriksson – som i somras kritade på ett femårskontrakt med Vancouver värt i snitt 52 miljoner kronor per säsong– hade verkligen kunnat få en roligare start med sin nya klubb.

I mitten av första perioden i säsongspremiären mot Calgary hemma i Rogers Arena åkte Flames på en avvaktande utvisning, så hemmamålisen Ryan Miller lämnade kassen för att släppa ut en sjätte utespelare på isen.

Några ögonblick senare försökte den hård uppvaktade Loui Eriksson slå en bakåtpassning till backen Erik Gudbranson, men han befann sig på en helt annan position – och pucken gled mycket retfullt in i den övergivna kassen.

Ridå.

Fick revansch

– Det var maximalt oflyt för honom. Han hade tre Calgary-spelare på sig och skulle bara lägga tillbaka den till våra backar, men de hade precis åkt och bytt, säger Daniel Sedin på telefon från Vancouver.

– Jobbigt såklart, men Loui är så rutinerad att han vet att sånt där händer och kommer att hända igen  och han  bara trampade vidare. 

 Obehaget i Erikssons mage bör framåt slutet av matchen ändå ha varit ganska betydande, för Calgary hade långt in i tredje perioden fortfarande ledningen med 1-0.

Men under ett magnifikt byte knappt fyra minuter före slutsignalen revanscherade han sig genom att riva fram pucken till Daniel Sedin, som bankade in den efterlängtade kvitteringen.

”Allt blir lättare”

–  Ja, vi hade ett långt byte och var trötta men Calgary-spelarna var ännu tröttare och till slut fick vi in den, fortsätter ”Danne”.

– Det var en bra passning från Loui också och när det nu slutade som det gjorde kan man ju skratta åt det snöpliga självmålet. Lite lär han få höra om det...

Under slutklämmen hade Loui chansen att bli hjälte under straffavgörandet också, men missade.

Istället fick Brandon Sutter säkra säsongens första seger åt Vancouver.

– Väldigt skönt, allting blir lite lättare när man vinner premiären. Vi har dessutom match igen, mot Carolina, under söndagen och då är det extra skönt att ha en seger med sig, konstaterar Daniel.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM