Skellefteå klättrar

HOCKEY

Skellefteå tog sig upp på andra plats i elitserien genom sin vinst mot Djurgården med 4–2.

– Det är bland topplagen vi vill vara. Självklart är vi jäkligt nöjda med segern, vi är stabila bakåt och har en härlig skridskoåkning, säger Stefan Klockare som fick hålla i trådarna när förstetränaren Anders Forsberg vilade efter att ha blivit påkörd på cykel och skadat höften tidigare i veckan.

Djurgården uppträdde stabilt från början och i så gott som hela matchen.

– Djurgården är ett mycket bra lag som inte bjuder på mycket, säger Stefan Klockare.

Dif började bäst

Gästerna var klart bättre i den första perioden, slog inte bort många puckar och kontrade giftigt sedan Skellefteås spelare misslyckats i sina anfall eller slarvat med pucken. Det gav Djurgården en ledning med 1–0 inför andra rundan som dock blev ödesdiger. Tre Djurgårdsutvisningar efter varandra blev för mycket. På 37 sekunder vände Skellefteå matchen och tog ledningen med 2–1.

– Jag tycker att vi har en bra känsla i gruppen, det finns ett lugn och vi har ett oerhört jämn trupp, säger Klockare.

Djurgården, som hade kvitterat före sista perioden, kunde mycket väl ha åkt hem med segern. Men Skellefteå fick upp trycket, slutade slarva och skaffade sig ett psykologiskt viktigt mål när Johan Forsberg satte 3–2 tidigt i sista perioden. Tvåmålsskytten och matchens lirare Lee Goren fastställde slutresultatet till 4–2 i tom kasse.

– Efter matchen känns det väldigt surt. Frånsett tio minuter i tredje perioden så tycker jag att vi gjorde en bra bortamatch och hade tillräckligt bra spel för att kunna vinna, säger Tomas Montén, assisterande tränare i Djurgården.

Handlar om speed på rören

För Skellefteå handlar det mycket om att ha speed på rören, då blir västerbottningarna en svår motståndare. Och dessutom finns en hel del teknik i laget.

I denna match visade bland annat Johan Forsberg, Lee Goren och Pierre-Edouard Bellemare sådana talanger.

Över Djurgårdens spel finns det något rationellt och metodiskt som kan föra laget långt i säsongens serie.

Anders Edholm/TT

ARTIKELN HANDLAR OM