Brynäs och Almtuna söker junior-VM

HOCKEY

Kampen om mästerskapet hårdnar allt mer

Foto: Läkerol Arena kan få stå värd för JVM-matcher.

Brynäs ger sig in i kampen om att få arrangera JVM 2013/2014. Det blev klart på måndagskvällen när klubben lämnade in sin ansökan till Svenska ishockeyförbundet.

– Att vi i Brynäs får vara värd för JVM går hand i hand med vår medvetna satsning på juniorerna, säger Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson.

Att Sverige ska få arrangera JVM 2013/2014 är redan klart och Brynäs slåss nu mot HV71/Växjö Lakers och Piteå/Skellefteå. Brynäs samarbetar med Almtuna.

– Vi söker tillsammans med Almtuna därför att de har en bra organiserad förening och de har även långt gångna planer för en ny arena i Uppsala som kan matcha Läkerol Arena. Lägg till att all nödvändig infrastruktur för resor finns som ger en naturlig närhet till Arlanda, säger Hans-Göran Karlsson.

Arrangerade JVM -93

Brynäs har arrangerat JVM i hockey en gång tidigare, 1993 då bland annat de blivande superstjärnorna Peter Forsberg, Markus Näslund och Niklas Sundström bildade en kedja i småkronorna. Trion levererade tillsammans 69 poäng i assist och mål. Foppa själv satte alla tiders poängrekord i JVM-sammanhang med 31 poäng på 7 matcher. Men Sverige blev trots det tvåa bakom Kanada.

– Vi har historien och har visat att vi klarar av att arrangera den här typen av mästerskap tidigare eftersom vi gjorde det 1993. Det skulle bara vara naturligt att lägga JVM i Läkerol Arena, säger Hans-Göran Karlsson.

Lyckade juniorer

Brynäsjuniorer har varit bärande i JVM-lagen de senaste åren med spelare som Nicklas Bäckström, Jacob Markström och Calle Järnkrok.

– Det visar bara att vår satsning på att släppa fram juniorer i A-laget har varit mycket lyckosam och den går hand i hand med att får arrangera JVM också, säger Hans-Göran Karlsson.

Uppsala Arena som byggs i anslutning till Gränby Centrum planeras att vara färdigbyggd till slutet av 2012 eller början av 2013 och blir då ny hemmaarena för Almtuna. Arenan kommer att ha en kapacitet för 8 500 personer.

ARTIKELN HANDLAR OM