AIK rasar mot straffläggning

HOCKEY

Bång: Straffar är som att avgöra på lotto

Djurgården tog hem titeln ”Bäst i Stockholm” – efter straffläggning.

Då ville AIK-lägret se en regeländring.

– Det är ett tråkigt avgörande. Nu går de runt och tjoar och tjimmar och tycker att de är så jävla bra. Och så sitter vi här och deppar efter ett lotteri, säger Johannes Salmonsson.

Foto: Jimmy Wixtröm
AIK hade legat bättre till i tabellen om matcherna inte avgjordes med straffläggning. Nu kritiserar flera av spelarna de nygamla reglerna.

AIK hade i säsongens femte och sista derby ledningen när drygt tre minuter återstod. Men då smög Andreas Holmqvist upp från sin backposition och kvitterade efter ett räknefel i AIK-försvaret.

Efter en mållös förlängning vann sedan Djurgården via straffläggning.

– Det är surt att en sån här match måste avgöras på straffar, suckar Victor Ahlström, en av straffsumparna.

– Straffar är som att avgöra på lotto. Det känns som att vi förlorade två poäng i dag. För publiken kanske det är kul med straffar, men det blir som en lottodragning, säger Daniel Bång.

”Känns inte ärligt”

– Hade vi vunnit hade man väl tyckt att det var kul, men det känns inte som ett ärligt sätt att avgöra en match på. Vi har egentligen ingen anledning att deppa, men nu är det begravningsstämning här, säger Johannes Salmonsson, som bara var 3.08 ifrån att bli matchhjälte.

Salmonsson har själv spelat i Djurgården och vet vad titeln ”Bäst i Stockholm” betyder. Men han vet även vad extrapoängen betyder i bottenstriden.

AIK har på sex försök den här säsongen bara lyckats knipa två extrapoäng. Om alla matcher i elitserien i stället skulle ha slutat oavgjorda efter mållös förlängning hade AIK inte legat på kvalserieplats.

– Den här matchen betyder något extra – och så avgörs det såhär. Det känns snopet och bittert, säger Johannes Salmonsson.

Förstörde festen

AIK firade 120 år, men Djurgården förstörde festen.

– Det känns synd att vi inte kunde vinna för fansens skull när det var sjukt bra stämning. Därför känns det ännu tråkigare att fansen tvingas se djurgårdsfansen stå och jubla efter en jäkla straffläggning.

ARTIKELN HANDLAR OM