Fjärde nollan för succévärvningen

HOCKEY

Rolosons succé fortsätter

Foto: Roloson klappas om efter nya nollan.

NEW YORK. Han är värvningen som får general manager-rookien Steve Yzerman att framstå som ett geni.

I natt höll Dwayne Roloson sin fjärde nolla på en månad åt nya laget Tampa – den här gången mot självaste serieettan Philadelphia.

– Jag har turen att få göra det bästa av en fin möjlighet, säger veteranen efter 4-0-segern.

Det var i natt precis en månad sedan Steve Yzerman – ny general manager i Tampa den här säsongen – trejdade till sig Dwayne Roloson från New York Islanders.

Under tiden som gått sedan dess har den 41-årige kanadensaren hållit nollan tre gånger – och i natt firade han alltså med att hålla tätt även mot kompletta Philadelphia Flyers.

Snacka om att ”Stevie Wonder”, som aldrig tidigare varit GM, börjar se ut som ligans största snille...

Tonar ned sig själv

Själv vill Roloson – som stoppade sammanlagt 38 skott mot östra konferensens serieledare – vill inte göra så stor affär av sin braksuccé.

– Jag tycker inte att jag är ”on a roll”. Laget spelar riktigt bra och jag har turen att få göra det bästa av en fin möjlighet, säger han till nhl.com

Andra, som Flyers-coachen Peter Laviolette, är desto mer imponerande.

Capitals nästa

– Han gjorde definitivt skillnaden ikväll. Vi spelade väldigt mycket i deras zon, hade 40 skott och säkert 80 lägen. Men det var Rolosons kväll, säger han besviket.

Segern i natt var det glödheta Lightning sjätte raka och de flåsar nu Flyers i nacken i tabelltoppen.

– Vi får njuta av ögonblicket en stund, men sedan snabbt glömma det. Vi har en ny stor match mot Washington redan på fredag och måste vara redo, säger superhjälten Dwayne Roloson.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL