Rönnberg hyllade fansen efter förlusten

Foto: CARL SANDIN / BILDBYR N
HOCKEY

GÖTEBORG. Förlust med 1-4 mot värsta rivalen.
Då hyllade Frölundatränaren Roger Rönnberg de egna fansen.
– De är bäst i hallen. Det är inte många fans som i 0-4-underläge står och sjunger och hejar på sitt lag.

Fullsatt i Scandinavium (12 044), men i takt med att Färjestad gjorde mål så sjönk stämningen steg för steg. När Niklas Fogström sköt in 4-0, 46 sekunder efter 3-0, så lämnade ett par tusen hemmasupportrar arenan.
Men Frölundaklacken på kortsidan stannade kvar, och ökade i stället trycket i sången. Det fick hemmatränaren Roger Rönnberg att jubla, trots förlusten.
– Färjestad är bra i dag, men våra fans är bäst i hallen. Det brukar vara vanligt i andra arenor, när vi är där och leder med 4-0, att det busvisslas och uttrycks missnöje. Men jag måste säga det, det är fantastiskt med riktiga fans som håller på sitt lag i både med- och motgång. Jag vill verkligen tacka dem för en underbar inramning, och jag är ledsen att vi inte kan bjuda dem på en bättre match i dag.

”Jag som har sövt spelarna för mycket?”

Rönnberg och hemmafansen fick en tuff start på matchen, när Färjestad gjorde 2-0 innan matchklockan nått sju minuter.
– Jag är väldigt överraskad över starten. Jag vet inte om det är jag som har sövt spelarna för mycket? Jag förväntade mig att de skulle vara heta och på gränsen till så hett att det kokar över. Jag vet inte om jag drog ner temperaturen på plattan för mycket, så att det till och med slutade sjuda. Vi såg väldigt sömniga ut i både närkamper och i passningsspelet. Jag får fråga killarna så att vi får lära oss göra bättre starter.

ARTIKELN HANDLAR OM