Tuff start – sedan spikade Enroth igen

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Stjärnvärvningen Jhonas Enroth, 30, fick en tuff start i sin debut för Örebro.

Nollan spräcktes efter knappt två minuter och två insläppta mål på de sju första skotten.

Men sedan spikade Enroth igen och inledde med en seger:

– Kul att vara tillbaka, det var en fartfylld och häftig match, säger Enroth till Sportbladet efter 4–2-segern mot Linköping.

Örebro överraskade alla när man med timmar kvar till transferfönstret stängde presenterade OS-målvakten Jhonas Enroth.

Tidigare i dag kunde Sportbladet berätta att det var en värvning som kostade en hel del. Drygt tre miljoner kronor blir kostnaden för Örebro om klubben hänger kvar i SHL.

Men någon extra press känner inte Enroth:

– Inte personligen i alla fall. Klart jag förstår att det är lite press på mig, men jag vill bara spela så bra jag kan. Tänker inte så mycket vad annat folk säger och si och så. När jag väl spelar matchen tänker jag bara på att rädda puckarna.

30-årige Jhonas Enroth har inte spelat SHL-hockey sedan säsongen 2007–2008.

– Det var inte så nervöst faktiskt. Det är bara att tänka som en helt vanlig match. Jag hade nerverna under kontroll, kändes det som.

Landslagsmålvakten fick dock en allt annan en bra start i sin SHL-comeback. Det tog knappt två minuter innan nollan sprack. Jimmy Andersson hittade framrusande backen Lukas Bengtsson som enkelt stötte in ledningsmålet för Linköping.

Avgjorde i tom bur

Linköping sköt bara sju skott i första perioden men Enroth tvingades släppa in två av dem. 

Med fem minuter kvar tryckte Johan Södergran in 2–1-målet för Linköping, upprinnelsen var en lite olycklig retur från Enroth. Själv var huvudpersonen mer missnöjd med sitt agerande vid första målet som från sidan inte alls kändes som något misstag.

– Första målet är jag inte nöjd med. Kände att jag inte läste det spelet, nej, jag har lite att jobba på. Tycker att jag borde ha läst den bättre. 

Sedan spikade dock Enroth igen och Örebro kunde med tre raka mål vända till 4–2-seger, det sista gjorde Jere Sallinen i tom bur.

Tre oerhört viktiga poäng i bottenstriden för Örebro som dessutom nu bara har åtta poäng upp till just Linköping, som har stora problem med skador och sjukdomar.

Tommy Jonssons lag åkte på fjärde raka förlusten och kommer allt längre från en slutspelsplats.

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!