Melin vill bli förbundskapten – för udda nationerna

Av: Linus Norberg

Publicerad:
Roger Melin vill bli förbundskapten.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Roger Melin vill bli förbundskapten.

Han går runt utan sysslor men är fortfarande avlönad av Brynäs.

Roger Melin, 62, närmar sig pensionen – men ger inte upp tränaryrket.

– Jag är sugen på något annorlunda. Kanske ett förbundskaptensjobb i Ungern, Rumänien, Polen eller liknande, säger tränarprofilen.

Brynäs inledde förra säsongen knackigt och redan i början av oktober, efter bara åtta SHL-matcher, fick Roger Melin sparken.

Även om tränarprofilen fortfarande är avlönad av Gävleklubben har många trott att sparkningen i höstas var 61-åringens väg in i pensionen.

Men Melin har inte gett upp tränarkarriären.

– Klart man saknar hockeyn, det måste jag väl erkänna, säger Melin.

– Men framtiden vet jag inte så mycket om, jag avvaktar och ser hur arbetsmarknaden kommer att se ut. Jag sitter inte i sjön, utan jag är fortfarande anställd av Brynäs och det känns skönt att ha den ekonomiska tryggheten.

Är kräsen

Melin beskriver vissa dagar som arbetslös som sköna, andra långsammare.

Men han är inte beredd att ta ett nytt tränarjobb till vilket pris som helst.

– Man har blivit lite kräsen. Jag kommer inte att jaga jobb i någon lägre division. Helst vill jag göra något annorlunda. Typ, förbundskapten i Ungern, Rumänien, Polen eller något liknande. Det hade varit riktigt roligt.

Har du någon deadline på din tränarkarriär?

– Har det inte hänt något vettigt under den kommande säsongen så skiter jag i det. Jag skulle inte ha något emot att gå i pension heller, säger Melin som avslöjar att han nobbade ett norskt lag i maj.

Hur tänker du nu, med mer distans, över Brynäs beslut att sparka dig efter så kort tid?

– Egentligen jobbar jag som bäst när det går dåligt och jag har press på mig. Men Brynäs slog undan fötterna på mig redan innan jag hunnit bevisa något. Åtta matcher är ingenting. Med facit i hand fick jag ingen ärlig chans.

”Hatar inte Brynäs”

Hur mådde du efter det beslutet?

– Det var jobbigt att det slutade på det viset. Jag försöker vara stolt och inte gnälla men ju mer distans jag fick till det desto jobbigare blev det. Men jag försökte acceptera det.

Roger Melin bor fortfarande i Gävle, men han skulle inte undvika Brynäs sportchef, Stefan Bengtzén, om de möttes på gatan.

– Visst, jag kan vara tjurig och långsint. Men jag hyser inget agg och hatar ingen. Jag hatar inte Brynäs, även om jag tycker att de tog ett konstigt beslut.

Publicerad:

LÄS VIDARE