Lundqvist: ”Ser fram emot att testa någonting annat”

Hockeystjärnan gäst i tv-programmet ”Renées brygga”

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:

Han är en av NHL:s högst ansedda målvakter.

Trots att Henrik Lundqvist har två år kvar på kontraktet med New York Rangers blickar han redan fram mot tiden efter hockeykarriären.

– En del av mig ser lite fram emot att testa någonting annat, säger han i tv-programmet ”Renées brygga”.

Henrik Lundqvist, 36, har varit New York Rangers trogen sedan 2005. Hans lojalitet och skicklighet som målvakt har gjort att han sedan ett par år går under namnet ”King Henrik” i Madison Square Garden.

Åresonen börjar bli till åren, men han har kontrakt med NHL-klubben två säsonger till, fram till 2021.

Vad händer efter det? Lägger han av då? I ”Renées brygga” (sänds på TV4 klockan 21.00 på onsdag) frågar programledaren Renée Nyberg honom om detta.

– Jag tycker fortfarande att det är kul. Jag gillar allt runt omkring, och resandet. Inte bara att spela matcher. Jag inser också att det där med att vara i ett lag är få förunnat. Det är det många som har slutat som säger att det är det som de har saknat mest. Att komma till rinken och höra jargongen, säger han.

”Jag har tid på mig”

Är du rädd för att det ska ta slut?

– Nej. En del av mig ser lite fram emot att testa någonting annat. Men hockeyn har varit en så stor del av mitt liv sedan jag var grabb. Jag tror att det är svårt att hitta någonting som kommer att ersätta det man känner i dag, och de kickarna som man får när man lyckas vinna.

Har du tänkt på vad det skulle kunna vara?

– Jag tänker rätt ofta på det, men kommer inte fram till någonting. Jag lägger så mycket fokus på hockeyn fortfarande, så jag vill inte fokusera på någonting annat egentligen. Jag håller det ganska öppet. Jag har tid på mig, säger Henrik Lundqvist.

Har ett skapandeintresse

Tidigare i programmet berättar Lundqvist att han, som spelat gitarr på fritiden i flera år, varit med och startat ett coverband i hemstaden New York.

– Jag gillar att skapa. Det är någonting som jag nog kommer att utforska när jag är klar med hockeyn.

Han tror inte att det är så vanligt att hockeyspelare har den artistiska ådran, men att han gärna tyr sig till de som delar hans skapandeintresse.

– Det är inte många av mina lagkamrater som har den sidan. Vissa har det och då knyter jag an till dem rätt fort. De som har det lite mer kreativa i sig.

Henrik Lundqvist har genom åren synts i flera reklamfilmer och i andra tv-program.

”Renées brygga” sänds på TV4 i kväll klockan 21.00.

Publicerad: