Bröt tunga sviten – höll nollan i debuten

Silfverberg med matchens enda mål

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Efter sju raka förluster reste sig äntligen ankorna från Kalifornien.

Och det var en svensk och en NHL-debutant som såg till att stoppa Anaheims dystra svit med 1–0-segern mot Vancouver.

– Det är något man drömmer om som liten när man spelar hockey på gatan, säger 26-årige Ducks-keepern Kevin Boyle efter drömdebuten.

Anaheim Ducks fyller 25 år som organisation i år och inför nattens match mot Vancouver var skådespelarna från kultfilmen Mighty Ducks på plats i Honda center. Men hittills har ankorna inte varit så mäktiga och jubileumsåret har inte varit mycket att fira.

Sju raka förluster och en svårförklarlig sistaplats i väst har bland annat gjort att coach Randy Carlyle sparkats och att general manager Bob Murray fått kliva ner i båset.

– Jag trodde att det skulle kännas konstigare än vad det gjorde, säger Silfverberg om att ha Murray på plats i båset.

Även Anaheim-svenskarna har haft det trögt och Jakob Silfverbergs matchvinnande mål var hans första sedan 11 januari (13:e totalt för säsongen). Silfverbergs efterlängtade fullträff kom i första perioden när Jacob Markström hade tappat sin målvaktsklubba.

Den andre store matchhjälten stod i Ducks-målet – Kevin Boyle som vikarierade för huvudskadade förstekeepern John Gibson.

I sin allra första NHL-match från start räddade han 35 skott och höll nollan. Därmed är 26-åringen den första Ducks-målvakten att hålla nollan i sin debut sedan Gibson gjorde det fem år tidigare mot just Vancouver Canucks.

1 av 2 | Foto: VIASAT
Kevin Boyle höll nollan.

Crosby vs McDavid 6–0

I nattens andra NHL-möte blev Connor McDavids statistik i stjärnduellen mot Sidney Crosby än mörkare. Efter att Pittsburgh vände och vann med 3–1 mot Edmonton har nu Penguins 6–0 i matcher mot Oilers med Crosby och McDavid i laget. 

De båda hade en assist vardera men McDavid missade en straff som Matt Murray plockade.

Laddar Matchlista
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!