Nashville bröt förlustsviten – tillbaka som vinnare

Järnkrok till Sportbladet: Har varit stökigt ett tag

NEW YORK. De tappade 3-0-ledning i tredje perioden, men till slut lyckades Nashville ändå bryta sin förlustsvit i Dallas i natt – efter straffavgörande.

– Ja, nu är man glad. Det är ju så i den här branschen. Det är jävligt trist att förlora och jävligt roligt att vinna, säger målskytten Calle Järnkrok efter 4-3-segern

De hade förlorat tre raka, och fått hård kritik för sitt spel, innan nattens föreställning i American Airlines Center, så pressen var hård på Nashville-spelarna.

Spela bättre och vinn – eljest är risken stor att smärtsamma förändringar äger rum inom kort.

– Det har väl varit lite stökigt ett tag, jo, men jag försöker inte tänka så mycket på sånt där, säger Calle Järnkrok på telefon från Texas.

– Det är ändå inget man kan påverka. Jag spelar bara så bra jag kan varje kväll, det är allt man kan göra.

”Det bästa” räckte dessbättre långt den här gången. Gästerna från Tennesse startade utmärkt, gick under de två inledande perioderna upp i 3-0-ledning – och Calle själv plaskade in sitt sjätte mål för säsongen.

Spelade utan sin backstjärna

– Mikael Granlund jobbade fram pucken framför kassen och jag fick på ett rätt snabbt skott. Det var riktigt skönt att se den gå in, fortsätter den 29-årige gästriken.

I tredje höll det dock på att gå åt skogen igen. Stars – som fick klara sig utan bland andra John Klingberg, borta på grund av skada – kom i en bra push, reducerade två gånger om och i slutminuten lyckades unge Jason Robertson också kvittera.

– Mm, men det handlade mycket om att vi slutade anfalla och bara ägnade oss åt att försvara ledningen. Det brukar aldrig bli bra och det blev det inte nu heller, menar Calle.

Till slut ordnade det sig dock ändå. Preds vann på straffar, sedan Filip Forsberg – också ansvarig för två assist – satt en riktigt fin variant.

– Ja, nu är man glad. Det är ju så i den här branschen. Det är jävligt trist att förlora och jävligt roligt att vinna, konstaterar målskytt Järnkrok.

– Vi ska också vara ut på en roadtrip i sexton dygn nu, då är det skönt att få starta på det här viset.

Läs mer om vårens hockeyfester:

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!