Uppgifter: Aktuell för NHL-klubben

avHans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:
1 av 2 | Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Tomas Mitell ser ut att kunna flytta till Nordamerika.

Han lyckades inte ta upp AIK i SHL.

Men nu kan Tomas Mitell, 38, ha ett nytt jobb på gång. 

Enligt uppgifter till Sportbladet är han högaktuell för en plats i Chicago Blackhawks organisation.

AIK:s säsong slutade med ett riktigt antiklimax. Efter en överlägsen serieseger tog det stopp två gånger om i kvalspel för Solnaklubben. Först mot Oskarshamn, sedan mot Leksand. 

Just de två klubbarna tog senare klivet upp i SHL medan AIK är kvar i allsvenskan med en minst sagt prekär ekonomisk situation. 

Redan under säsongen började det ryktas om att tränaren Tomas Mitell skulle vara överens med Örebro. Enligt Sportbladets uppgifter var det också nära, men saker förändrades under resans gång och Niklas Eriksson fortsätter som huvudtränare i klubben.

Om Mitells framtid har det varit relativt tyst. Enligt vad Sportbladet erfar har några svenska klubbar fått nej när de hört sig för.

Tog upp Mora till SHL

Enligt Sportbladets uppgifter kan det nu i stället bli en flytt till Nordamerika och Chicago Blackhawks organisation, där han i så fall återförenas med Jeremy Colliton.

Uppgifter som Mitell svarar så här på i ett sms:

– Nä, det tror jag inte. Hörde också något oklart rykte om det.

Om det i så fall handlar om ett jobb i Blackhawks ledarstab eller AHL-laget Rockford IceHogs är oklart. Just IceHogs har redan en svensk i tränarstaben, tidigare SSK-tränaren Anders Sörensen som är assisterande tränare.

Kopplingen till Chicago Blackhawks är i alla fall uppenbar. Där är numera förre Moratränaren Jeremy Colliton huvudtränare, efter att ha inlett säsongen i AHL-laget Rockford IceHogs.

Det var just Colliton och Mitell som för två år sedan tog upp Mora i SHL, och de två fann varandra även på ett personligt plan.

Efter avancemanget skiljdes deras vägar åt. Colliton flyttade till Nordamerika medan Mitell tog över som huvudtränare i AIK.

Nu kan de två återförenas i en betydligt mer exklusiv miljö.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM