HV71 på väg mot omöjligt rekord

avEmelie Fredriksson

Publicerad:
Foto: BILDBYRÅN
HV71 vann igen.

”Omöjliga” HV71 vann stort mot Djurgården.

Nu är de på väg att slå ett omöjligt rekord.

– Det skulle vara kul att kunna slå det, säger tvåmålsskytten Michelle Löwenhielm till TT.

HV71 stormar fram i SDHL i år och efter kvällens storseger, 6–2 borta på Hovet, leder man tabellen på överlägsna 81 poäng.

Tvåan Luleå har 65.

Kan slå rekord

För Luleå betyder den poängen att de är långt ifrån sin rekordsäsong, då de 2016–2017 tog 96 poäng efter 32 vinster av 36 möjliga.

Det rekordet har nu HV71 inom räckhåll då de vunnit 27 av 30 matcher.

16 poäng på de sex avslutande bortamatcherna är vad som krävs. Och då har det blivit fem vinster på de fem inledande bortamatcherna i år då de spelar samtliga matcher borta.

– Det känns inte omöjligt, men vi får ta varje match för sig, säger Löwenhielm, som gjorde 2–0 och 3–0 i matchen, till TT.

Berndtsson missar nästa match

I kvällens match tvingades Djurgårdens målvakt Lovisa Berndtsson avbryta matchen i den andra perioden efter en otäck och kraftig kollision med HV71:s Thea Johansson.

”Jag mår efter omständigheterna bra. Men vi tog beslutet att jag skulle kliva av för att inte riskera något framöver”, skriver den landslagsmeriterade målvakten i ett sms till Sportbladet.

Djurgårdens naprapat Julia Rosén meddelar att Berndtsson kommer att stå över nästa match som spelas redan under söndagen men att man hoppas att hon kan vara tillbaka därefter.


Luleå vann sin hemmamatch mot AIK med 4–1 och för nästjumbon Modo blev det en viktig seger, 1–0- hemma mot SDE, efter mål av Olivia Carlsson.

Linköping, som går tungt i ligan, vann mot jumbon Göteborg, 2–1.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM