Tog en poäng – efter märkliga bytet

AIK:s mardrömssvit fortsätter

Av: Gustaf Ränkeskog

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN

Efterlängtad seger för AIK senast.

Och mot ett formstarkt Vita Hästen fick jumbolaget med sig en poäng – efter ny strafförlust.

– Inget kommer förändras över en natt, säger AIK:s målvakt Mika Järvinen.

Norrköpingslaget fortsätter att gå starkt i hockeyallsvenskan.

Efter måndagskvällens straffseger har sjätteplacerade Vita Hästen tio vinster på de tolv senaste matcherna. Det mot ett AIK som åkte på sin fjärde strafförlust, och därmed har förlorat samtliga straffavgöranden under säsongen.

– Jag har bara spelat fem matcher för klubben, och trots några tunga förluster känns det som att alla kan slå alla. Du måste vara på topp varje match för att vinna, säger Järvinen till Sportbladet.

Är det självförtroendet som saknas?

– Nej, självförtroendet finns där och det fortsätter att växa hela tiden. Men inget kommer förändras över en natt.

Bytte målvakt

AIK hamnade i tidigt underläge, men kvitterade genom Elias Lindström, 19, innan den första perioden var färdigspelad. Det följdes upp av två mållösa perioder – mycket tack vare AIK:s storspelande målvakt Mika Järvinen, som klubben nyligen förlängde kontraktet med.

– Mika har med en positiv och bra attityd visat att han vill vara här hela säsongen och spela för AIK, sa sportchefen Andreas Gozzi till klubbens hemsida.

Men trots kontraktsförlängningen, och en stark prestation (33 räddade skott) i måndagsmatchen, blev finländaren utbytt inför Vita Hästens sista och avgörande straff. Det efter att ha släppt in två mål i rad.

”Bra beslut”

19-årige August Hedlund‚ som förra säsongen plockades upp från juniorlaget, fick chansen att bli stor matchhjälte för AIK.

– Det var ett bra beslut. Det var ingen vidare insats av mig i straffläggningen, säger 31-årige Järvinen.

Blev du förvånad?

– Nej, jag tänkte inte alltför mycket på det. Jag prioriterar alltid laget före mig själv, jag vill vinna till vilket pris som helst.

Men så blev det inte. Vita Hästen satte även den sista straffen genom Marcus Eriksson och därmed åkte man hem med bonuspoängen.

Publicerad:

LÄS VIDARE