Modo förstärker med stortalang

avMattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TOMI HÄNNINEN / BILDBYRÅN

Modo fortsätter att imponera på och utanför isen.

När viktige poängforwarden Kim Rosdahl blivit skadad agerar klubben direkt.

Förväntade JVM-spelaren Albin Eriksson lånas från Skellefteå i SHL.

Modo är stekheta med elva raka trepoängare i hockeyallsvenskan.

På onsdagskvällen blev det seger med 7–3 hemma mot Västerås, efter att ha vänt underläge med 0–1 genom fem mål på tio minuter i den andra perioden.

Inför en tidigt utsåld hemmahall blev det seger med 3–1 hemma mot toppkonkurrenten Björklöven i lördags, men forwarden Kim Rosdahl åkte på en faktur efter att ha täckt skott.

Det gör att sportchefen Fredrik Glader nu lånar in Albin Eriksson från SHL.

Den 19-årige forwarden utmärker sig genom att mäta 193 centimeter och väga 94 kilo.

– Vi får in en stor, stark spelare som gillar att vara i hetluften framför målen där han alltid tar pucken mot kassen i offensiv zon, säger Fredrik Glader.

”En intensiv period”

Albin Eriksson från Bollnäs har hunnit spela 81 matcher för Skellefteå i SHL och SM-slutspelet och gjort 20 poäng (tio mål och tio assist), men har fått begränsat förtroende den här säsongen med en speltid på 8.27 i snitt på tolv matcher.

Han har varit med i Juniorkronorna under säsongen och förväntas ta en plats i JVM-truppen till mästerskapet i Tjeckien.

– Vi står inför en intensiv period fyra veckor framåt där Kim Rosdahl ser ut att bli borta från spel. Han är en viktig spelare för laget och nu går det inte att ersätta honom, men när belastningen kommer att öka är det en väldigt bra lösning att få in en kompetent spelare i Albin Eriksson, säger Fredrik Glader.

Albin Eriksson ansluter till Modos träning under torsdagen och är spelklar till hemmamatchen mot Kristianstad på fredagskvällen.

Lånet gäller till och med den 13 december.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM