Brynäs vann ångestmötet – 18-åring hjälte

Jumbon Malmö föll tungt i bottenmötet mot Brynäs.

Stor hjälte blev Theo Lindstein, 18, som gjorde sitt första SHL-mål.

– Det var skönt att den gick in, även om det inte var något höjdarskott, säger han till C More.

Med överkörningen av Färjestad (4–0) färskt i minne trodde nog en del att Malmö hittat in på rätt spår. Men det blev pyspunka direkt.

27 skott, eller drygt en period om man så vill, in i bottenmötet mot Brynäs small det.

Framspelad av Anton Rödin kunde Dmytro Timashov trycka in ledningsmålet, hans sjunde för säsongen, och tysta Malmö arena.

– Vi har jättemånga lägen. Många av dem ska vara mål, så det är dåligt, säger Malmös Pontus Westerholm besviket till C More efter andra perioden.

18-åring debutmålade: ”Väldigt skönt”

Det såg mörkt ut för Malmö – och Brynäs-målvakten Anders Lindbäck hade mer eller mindre växt ut till ett spöke för skåningarna.

Plötsligt hände det. Carl-Johan Lerby smackade upp kvitteringen i krysset, med knappa kvarten kvar.

Men Brynäs skulle kontra – igen. Med tre minuter kvar blev blott 18-årige Theo Lindstein stor hjälte när han gjorde 1–2, hans första SHL-mål i karriären.

– Det var väldigt skönt att den gick in, även om det inte var något höjdarskott. Det var skönt att vi lyckades ta tre poäng här nere, för det var en ganska jämn match.

I och med förlusten är jumbon Malmö tolv poäng efter Brynäs, som ligger ovanför strecket.

Malmö-tränaren rasar: ”Obegripligt”

Efteråt var Malmö-tränaren Tomas Kollar allt annat än nöjd. Brynäs fick ett mål bortdömt, där han irriterades över hur lång tid bedömningen tog. Sen menar han att skåningarna skulle haft en straff, när Carl Söderberg kom fri och stördes av en försvarare.

– De ringer på något som jag inte förstår, som tar tre-fyra minuter och förstör vår rytm. Sen har vi en straff, jag vet inte om du missat den. Det är obegripligt hur det inte kan bli straff, säger Kollar innan han lämnar intervjun med C More.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!