Elias Pettersson avgjorde i sudden med solouppvisning

Publicerad 2023-02-24

NEW YORK. Canucks matcher kanske inte betyder så mycket längre, men Elias Pettersson fortsätter glänsa. 

I natt avgjorde han en bortamatch mot St Louis med en lysande solouppvisning på övertid – efter att ha spelat fram till två mål. 

– Jag sköt fler skott på mål än någonsin, men först i förlängningen ville pucken gå in. Jag är glad för det, säger stjärnan från Ånge efter 3-2-segern.

Det är ju som det är med Vancouver Canucks. De hamnade för långt efter i och med alla brutala förluster under hösten och vintern och istället för att ens drömma om slutspel kommer klubbledningen under veckan som återstår innan trade deadline skicka iväg fler etablerade pjäser i utbyte mot framtid.

Men Elias Pettersson låter sig alltså inte bekommas. Han fortsätter spela karriärens bästa hockey och efter nattens uppvisning, som inkluderade ett övertidsmål och två assist, stångar han sig upp på sjundeplats i poängligan, precis bakom Erik Karlsson.

– Ja, ikväll gjorde vi huvudsakligen bra saker, säger han med ett nöjt leende efteråt.

Särskilt bra var det ”EP” själv gjorde när blott femton sekunder återstod av förlängningen. 

Han ryckte åt sig pucken i egen zon, störtade iväg över isen, tog sig in i motståndarzonen och dammande in avgörande 3-2.

– Jag sköt fler skott på mål än någonsin, jag tror det var tio stycken, men först i förlängningen ville pucken gå in. Jag är glad för det, säger han.

En som inte alls är glad är Blues-coachen Craig Berube. Sedan klubben trejdade bort stjärnorna Vladimir Tarasenko och Ryan O’Reilly har de som blivit kvar spelat högst medioker hockey – och i natt tappade de 2-0-ledning i tredje perioden.

– Våra bästa spelare får massor av pengar i lön, men gör inte sitt jobb. Varför? Fråga dem, jag antar att de inte bryr sig om laget, ryter Berube.