Lennström om NHL-intresset: ”En dröm”

Publicerad 2023-01-20

Sportbladet har skrivit om att flera NHL-klubbar är på jakt efter Theodor Lennström, 28.

Nu bekräftar Färjestads succéback att det finns intresse: 

– Kommer det upp en bra chans så visst, det finns nog ingen spelare som skulle tacka nej till det, säger han.

Följ ämnen

Det var i torsdagens Silly-surr som Sportbladet berättade om det stora intresset för Theodor Lennström. Åtminstone en handfull NHL-klubbar ska vara sugna på den skicklige backen.

Mot Brynäs sänkte Lennström definitivt inte sitt marknadsvärde. Han sköt Färjestads två sista mål vid 3–2-segern. Det avgörande målet efter ett stenhårt slagskott då bara fyra minuter återstod: 

– Jag hade ett läge tidigare så jag fick lära mig läxan. Försökte skjuta precis över benskyddet och det blev ett perfekt placerat skott den här gången, säger han.

Theodor Lennström är tillbaka i samma form som han var i höstas innan skadan kom som gjorde att han missade tolv matcher. Trots den långa skadeperioden toppar han backarnas skytteliga med elva mål. Han har också högst poängsnitt av backarna.

Många rankar honom som SHL:s bästa back och det har givetvis även NHL-klubbarna noterat. 

– Jag vet att det fanns intresse redan efter förra säsongen och även in på den här säsongen. Inget konkret så men det har varit intresse. Men det kommer vid ett senare tillfälle i så fall.

Brinner för ett till guld med Färjestad

Är det ett envägskontrakt (samma lön i NHL som AHL) som gäller om du ska åka?

– Jag har inte hunnit tänka så långt, men om jag ska åka över ska det vara att jag ser en potential att jag verkligen verkligen får chansen att spela. Annars känner jag inte att det är någon idé att åka över. Jag fyller 29 år nästa år och är inte 22 år längre. Det ska vara en otroligt bra möjlighet i såna fall, säger Lennström. 

Hockeylivet är ganska bra i Karlstad och Färjestad?

– Absolut, sedan drömmer man såklart om NHL, det har man gjort sedan man var liten. Kommer det upp en bra chans så visst, det finns nog ingen spelare som skulle tacka nej till det. 

Men att vinna ytterligare ett SM-guld med Färjestad är det som har störst fokus just nu: 

– Jag är otroligt hungrig på ett till SM-guld och tror det finns stor potential i vårt lag att ta det, sedan får man ta frågor om framtiden när det kommer.

Köp dina hockeytröjor i Sportbladet Shop här!