”Bara ingen av mina kompisar gör mål”

HOCKEY

NEW YORK. Robin Lehner höll nollan i natt.

Mot gamla kompisarna i Ottawa.

– Jäkligt skönt, men att det skedde mot just Ottawa betyder inte så mycket. Jag har kommit över det, säger den svenske Buffalo-keepern till Sportbladet efter 4–0-segern.

Foto: AP
Robin Lehner

Det må vara hänt, men efter nattens uppvisning i Keybank Center är det nog en och annan Senators-supporter som inte kan komma över att Senators lät Robin Lehner gå till Buffalo inför förra säsongen.

Den nu 25-årige göteborgaren var enastående, stoppade 37 skott – varav 16 bara under gästernas vilda forcering i tredje perioden – och höll alltså sin första nolla för säsongen.

– Ja, säger han på telefon från hemstaden, det var en bra match och jäkligt skönt att hålla nollan.

Men som sagt:

Att det var sitt gamla lag han stängde igen för betyder inte så överdrivet mycket.

Med i slutspelsracet

– Jag får mycket frågor om det där, men faktiskt. Jag har kommit över det. Att spela mot Senators är numer som att spela mot vilket annat lag som helst. Bara ingen av mina gamla vänner i laget hänger några kassar på mig, det vill jag fortfarande inte!

Desto mer vikt lägger Robin vid det faktum att Buffalo, trots en knackig start på säsongen, nu är med i slutspelsracet i östra konferensen.

Efter nattens seger har de sex poäng upp till Boston på tredjeplatsen i Atlantic-divisionen– och fyra matcher färre spelade.

– Vi hade mycket problem med skador ett tag, inte minst på backsidan, men nu börjar folk komma tillbaka och det ser lovande ut, fortsätter han.

– Vi behöver bara bli lite jämnare, både från match till match och i själva matcherna. För det är fortfarande mycket kvar att spela om, så kan vi få en liten svit av segrar och vinna mota några divisionsrivaler finns det gott hopp.

Se fler höjdpunkter på och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på

ARTIKELN HANDLAR OM