Hyllas: ”Världens bäste spelare”

NEW YORK. Världens bäste hockeyspelare tog över Slaget om Alberta i natt.

Därför lyckades Edmonton Oilers besegra blodsrivalen Calgary Flames i kokande Saddledome.

– Att se nivån Connor McDavid spelar på just nu är oerhört inspirerande för oss alla, säger coachen efter Jay Woodcroft efter 5-3-triumfen.

Connor McDavid har stått för mycket häpnadsväckande grannlåt under sin sju år långa NHL-karriär, men bara undantagsvis – om ens någonsin – spelat så helgjuten laghockey som i nattens rond i ”The Battle of Alberta”.

Han svarade ”bara” för ett mål –  extremt snyggt, dock – och en assist, men drev oavbrutet på sitt lag, offrade sig i alla slags situationer och gjorde livet outhärdligt för motståndarna precis hela tiden.

Studsade tillbaka efter kaosmötet

Därför lyckades Oilers studsa tillbaka efter den kaosartade 9-6-förlusten i onsdags och utjämnade serien med en 5-3-seger – trots tidigt 0-2-underläge igen.

– Han är världens bäste spelare och nu betalar han det pris man måste betala för att vinna den här tiden på året, säger Jay coachen Jay Woodcroft.

– Han inspirerar alla i vår organisation med sitt sätt att vara och att se honom spela den här nivån är verkligen speciellt.

Själv tar den 25-årige virtuosen från Richmond Holl i Ontario som vanligt inga överord i bruk.

– Vi tog en match här i Calgary och det är bra, men fokus ligger redan på nästa match i Edmonton, säger han med en axelryckning.

”Ganska enkelt att se”

Det gör det för Flames också – och coachen Darryl Sutter understryker vikten av att försöka vrida vapnen ur händerna på enskilda spelare hos motståndaren.

– Deras individuella skicklighet avgjorde ikväll och vi kan bara möta det genom att spela bättre som lag. Det är ganska enkelt att se, säger coachen Darryl Sutter.

Elias Lindholm stod för enda svenskpoängen i matchen, i form av en assist.

Nästa match i serien – utan tvekan den mest sevärda i den pågående kvartsfinal-rundan – avgörs natten till måndag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!