Rasar mot NHL: ”Det blir lockout igen”

HOCKEY

NHL stoppar sina spelare från OS.

Det får NHL-stjärnorna att rasa – och hota med en ny lockoutsäsong.

– Man behöver inte vara en siare för att se att det blir lockout igen, säger finske stjärnan Jussi Jokinen.

I måndags kom beskedet att NHL stoppar sina spelare från att spela OS i Pyeongchang nästa år – vilket fick de svenska stjärnorna att rasa.

– Det är så idiotiskt, den som tagit det här beslutet har uppenbarligen ingen aning om vad han håller på med, sa Erik Karlsson.

– Det känns jäkligt tråkigt, men det är som vanligt. De vill ha något av oss. Vi ska ge upp något igen. Men det kommer vi inte göra, fortsatte Henrik Zetterberg.

”Det blir lockout igen”

Och nu vägrar Washington Capitals-stjärnan Aleksandr Ovetjkin att lyda NHL:s förbud.

– Jag ändrar mig inte. För det är mitt land. Det är det största i livet i att spela i OS. Så om någon säger åt mig att inte åka så kommer jag inte att bry mig om det, säger han enligt TT.

Finske forwardsstjärnan Jussi Jokinen, till vardags i Florida Panthers, tar det dock ett steg längre och tror på en ny lockout-säsong.

– Man behöver inte vara en siare för att se att det blir lockout igen, säger Jokinen till finska Yle.

”En lottovinst – vill utnyttja oss”

Senast en lockout-säsong ägde rum var 2004 – samt en kortare lockout 2012/2013 – och det nuvarande NHL-avtalet går ut efter OS-säsongen.

– Ärligt talat så har det fört oss längre ifrån varandra med tanke på de kommande förhandlingarna. Det nuvarande kontraktet är en lottovinst för ägarna och de ville utnyttja oss här, säger Jokinen.

ARTIKELN HANDLAR OM