”Vi har allt att vinna medan AIK har allt att förlora”

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
HOCKEY

En poäng skiljer mellan AIK och Västervik – och i morgon möts de på Hovet.

Då lägger nykomlingen över pressen på AIK.
– Vi har allt att vinna medan de har allt att förlora, säger Västerviks Oskar Drugge.

Västervik förlorade i onsdags med 1-3 mot Almtuna och därmed tappade man serieledningen till AIK. Men tack vare 5-2 mot Timrå har nykomlingen fortfarande chansen att nå SHL. Med två omgångar kvar av slutspelsserien ligger de en poäng bakom AIK – och på söndag möts lagen på Hovet.

Lägger pressen på AIK

– Framförallt blir det att en spännande uppgift, säger Västerviks Oscar Drugge, 24, som gjorde två mål mot Timrå.
– Vi har inget att förlora. Vi är nykomlingar, AIK spelar hemma och har allt tryck på sig. Vi har allt att vinna medan de har allt att förlora. Det ska bli en häftig match att spela, säger Drugge.
Du menar att pressen är på AIK?
– Ja, det tycker jag. Vi är nykomlingar och ingen hade väntat sig att Västervik skulle vara med så här långt. AIK är ändå en storklubb och det är kanske deras sista chans att nå SHL. Klart att de har trycket på sig, säger Drugge.

Är det en fördel för er?
– Nja, klart det är spänt för oss också. Det är ändå en stormatch. Det blir säkert mycket folk och en anspänning från vår sida. Samtidigt får vi försöka gå ut och njuta, säger Drugge och fortsätter:

AIK starkast i inbördes möten

– Med tanke på deras hysteriska form förväntar sig säkert alla att de ska slå spiken i kistan på söndag, men det sätter vi förhoppningsvis stopp för, säger han.

AIK har vunnit tre av fyra möten lagen emellan den här säsongen, men senast de möttes vann Västervik med 5-0.
– Det är historia. AIK har steppat upp efter den matchen. Den senaste tiden har de varit det bästa laget i serien, även bättre än Mora. Vi har en svår uppgift framför oss, men ska göra allt för att vinna, säger Drugge.
Vinnaren av slutspelsserien möter BIK Karlskoga, och vinnaren i den serien får göra upp med Rögle om en SHL-plats till nästa säsong.

ARTIKELN HANDLAR OM

Västervik

AIK

Timrå