Stjärnornas ilska mot NHL: ”Det är skit”

HOCKEY

DETROIT. De svenska NHL-stjärnorna är bedrövade över ligans chock-besked om OS.

– Det är skit. Den som tagit det här beslutet har uppenbarligen ingen aning om vad han håller på med, säger Erik Karlsson till Sportbladet.

Under måndagen meddelade ju NHL-bossarna Gary Bettman och Bill Daly att ligans så kallade Board of Governors – bestående av de 31 lagens ägare – slutligen bestämt sig för att inte delta i OS i Sydkorea nästa år.

Reaktionerna blev, inte helt oväntat, mycket starka.

I ett argsint utlåtande från spelarfacket NHLPA några timmar senare fördömdes vad som kallades ligans kortsiktiga dumdristighet.

De svenska NHL-stjärnorna håller med.

– Det är skit, säger Ottawa-kaptenen Erik Karlsson när vi träffar honom efter nattens match mot Detroit Red Wings i Joe Louis Arena.

– Jag fick beskedet när jag landade här idag och blev lika överrumplad som alla andra. Vi spelare visste ingenting, för naturligtvis har de som vanligt inte talat med oss. Det är så idiotiskt, den som tagit det här beslutet har uppenbarligen ingen aning om vad han håller på med. 

Zäta: ”Jäkligt tråkigt”

Henrik Zetterberg, som hade bespetsat sig på att få avsluta sin landslagskarriär med ett femte OS, suckar djupt han också.

– Det känns jäkligt tråkigt, men det är som vanligt. De vill ha något av oss.  Vi ska ge upp något igen. Men det kommer vi inte göra, säger Detroit-stjärnan.

– Jag tror dock inte dörren är helt stängd ännu.

Det tror inte Erik heller.

– De vill kanske se vad det blir för reaktion och sedan börja förhandla, muttrar han.

På frågan om han kan tänka sig åt att åka även om NHL förbjuder honom svarar den tvåfaldige Norris Trophy-vinnare:

– Inga kommentarer. 

ARTIKELN HANDLAR OM