Skrällseger och Nylanders första mål

HOCKEY

NEW YORK. Något magiskt håller på att hända i ett Toronto som glöder av aldrig skådad hockeyfeber...

Ungbloden i Maple Leafs vann även nattens thriller på övertid – och har nu 2-1-övertag i serien mot seriesegrarna från Washington.

– Mina spelare börjar tro att vi kan göra det här nu, säger coachen Mike Babcock efter en 4-3-seger som även William Nylander bidrog till med karriärens första Stanley Cup-mål.

1 av 2 | Foto: Nathan Denette / TT / NTB Scanpix

Därom råder inga tvivel.

Det var sagt – av omodern expertis– att alla slutspelsdebutanter i Babocks hutlöst unga manskap skulle bli darriga och inte klara av den större pressen i den stora dansen med de erfarna President's Trophy-vinnarna från amerikanska huvudstaden.

Men det ser ut att vara precis tvärtom.

Med lust och entusiasm och rytande hunger som bränsle spelar de fantastisk hockey som Capitals tidvis inte har några svar på.

– Det här är inte press för oss. Vi har bara roligt, säger också veteranen Nazem Kadri till Toronto Sun efter en natt när det var sånt tryck i Air Canada Centre att syret nästan försvann.

”Ville bara krama och fira”

Det spelade i denna tredje match inte ens någon roll att de rätt så omedelbart hamnade i 2-0-underläge, efter mål inprickade av rivstartande duon Nicklas Bäckström och Alex Ovetjkin – och inte heller att de i början av andra låg under med 3-1.

Nämnde Kadri reducerade efter 15.13 och när 40 sekunder återstod av mittakten kvitterade William Nylander med sitt livs första Stanley Cup-mål.

Följ Sportbladet på Instagram och få NHL-koll varje morgon.

Den övertid som till slut följde hann inte pågå länge, för hemmalaget fick ett powerplay i slutet av ordinarie matchtid och det såg Tyler Bozak snabbt till att utnyttja.

– Det är svårt att förklara hur det kändes, jag ville bara krama och fira med mina lagkamrater, säger den lycklige hjälten.

Förbannelse för Capitals

Gästerna från amerikanska huvudstaden grämer sig framförallt åt att de inte lyckades utnyttja ett två minuter långt fem-mot-tre-läge i andra perioden.

– Ja, där borde vi gjort mål. Man måste ta vara på sådana chanser, säger Nicklas Bäckström till nhl.com.

Men det gjorde de inte och nu börjar olyckskorparna åter kraxa om att grundserie-attraktionen Washington inte kan spela playoff-hockey och framförallt inte stänga vare sig matcher eller serier när tillfället finns.

– Det är ett narrativ vi kommer få höra tills vi själva ändrar det, konstaterar backen Matt Niskanen.

Se fler höjdpunkter på och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på

ARTIKELN HANDLAR OM