Ny prognos för Lindholm

1 av 7 | Foto: TV12

avTomas Ros

HOCKEY

KÖLN. Tre Kronor kan andas ut.

Skadan på Elias Lindholm är inte allvarlig.

– Han är inte med och tränar på is idag. Men det är en prognos som ser ljus ut, säger Björn Sandström, läkare för Tre Kronor.

Tre Kronor krossade Tyskland på lördagen.

7–2 i en match där målskyttet äntligen kom igång.

Men tyvärr råkade Tre Kronor ut för en skada under matchen när Elias Lindholm, Carolina Hurricanes, föll ihop på isen efter att ha blivit slashad av Markus Kink i Tyskland.

Efter matchen kunde inte Tre Kronor säga så mycket om skadan, men Elias kunde i alla fall ta sig för egen maskin till spelarhotellet och vandra omkring obehindrat och umgås med lagkamraterna.

På söndagen har Lindholm blivit undersökt av lagläkaren Björn Sandström.

Oklart med Kempe och Everberg

Och det är positiva signaler som kommer från expertisen.

– Jag kunde inte ge någon prognos efter matchen. Men det kan jag nu. Den ser ljus ut. Är inte så allvarligt. Elias fick en slashing på en nerv som går ned mot foten och smällen gjorde att han blev svag i benet, säger läkaren.

Han kan inte garantera att Elias spelar på måndag mot USA, det är ett beslut som tas matchdagen. Men det ser positivt ut.

Om inte Elias Lindholm kan spela mot USA står Tre Kronor med endast elva forwards, alltså tre kedjor och två forwards. Det är ännu oklart om någon av de ännu icke anmälda anfallarna Kempe och Everberg får chansen i VM.

– Vi tar beslut om eventuella nya spelare till vår roster på matchdagen. Vi kan lägga till spelare fram till två timmar innan nedsläpp, säger Tommy Boustedt, General Manager för Tre Kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM