Komarov knuffade domaren – fick matchstraff

Uppdaterad 2023-01-13 | Publicerad 2023-01-12

Svängigt, dramatiskt och grinigt mellan Luleå och Färjestad.

Då fick Leo Komarov matchstraff efter att ha knuffat linjedomaren med fem minuter kvar.

– Han uppfattade det som om att han blev provocerad av domaren, säger Luleås tränare Thomas Berglund till NSD.

Luleå ledde med både 3–0 och 4–1 men Färjestad kom tillbaka i den dramatiska finalreprisen och hade med sig 4–4 inför den tredje perioden.

Resultatet stod sig med fem minuter kvar av matchen när det blev heta känslor framför Färjestads kasse. Efter bråket ställde sig Luleås Leo Komarov och diskuterade situationen med linjedomaren Jan Sandström, varpå finländaren gav domaren en knuff i bröstet.

Domaren blir knuffad.

”Blåste demonstrativt”

Tilltaget ledde till matchstraff.

– Han trycker mig i bröstet och jag tar den regeln vi har i det där läget, vilket är 20 minuter för physical abuse, säger Jan Sandström till NSD.

Luleås tränare Thomas Berglund såg inte situationen.

– Det enda jag hörde var att domaren blåste demonstrativt några gånger allt vad han orkade. Han (Komarov) uppfattade det som om att han blev provocerad av domaren, säger Berglund till NSD.

Luleå vann matchen

Trots utvisningen, som kan leda till ytterligare avstängning om disciplinnämnden beslutar det, lyckades hemmalaget få med sig två poäng.

Brendan Shinnimin gjorde sitt andra mål i matchen när han prickade in 5–4 under övertiden.

En poäng var ingen katastrof för Färjestad med tanke på det stora underläget.

– Luleå är bra, ett tungt lag och vi blir för tunna. Vi förlorar för många närkamper och slår bort för många puckar. Det var fullt sjå att överleva kändes det som, säger tränaren Tomas Mitell till VF.