Här lämnar Gabriel Landeskog förhöret

”Jag träffar inte huvudet”

Foto: TOMAS ROS

avTomas Ros

HOCKEY

KÖLN. Gabriel Landeskog har blivit förhörd av IIHF:s disciplinpanel i Lanxess Arena.

Och nu tror general manager Tommy Boustedt på avstängning.

– Kan nog bli en match avstängning, säger Boustedt.

Förhöret är genomfört och Gabriel Landeskog har fått sagt sitt till den tio personer stora juryn som ingår i IIHFs disciplin-panel.

Förhöret startade vid 17.30 och Landeskog var tillbaka på spelarhotellet Maritim vid 17.50 tillsammans med assisterande coacherna Johan Andersson och Todd Woodcroft.

Inget beslut om avstängning – ännu. Nu ska panelen gå igenom Landeskogs version och fatta beslut om han ska straffas för en huvudtackling.

”Jag fattar varför...”

Landeskog var samlad efter förhöret när han återvände till spelarhotellet.

– De ställde frågor hur jag tänkte och hur jag upplevde situationen. Jag fattar varför de gör så här, det är för att skydda sporten och spelarna, säger han.

Och han vidhåller vi sin inställning att det inte är en huvudtackling,.

– Nej, det är det inte. Har sett tacklingen igen, den träffar varken huvud eller nacke. Hoppas på det bästa nu, säger Landeskog.

Det är oklart när beslut om eventuell avstängning kommer.

Foto: C MORE

Men general manager Tommy Boustedt har sin tes klar.

– Eftersom han är förhörd så tror jag att han blir avstängd. Slovenen Ziga Jeglic fick två matcher för en ganska ful grej, en spark mot huvudet. Då kan det här inte bli mer än en match, säger Tommy Boustedt.

Klarade sig från utvisning

Matchen i går kväll mellan Tre Kronor och USA hade precis börjat när Gabriel Landeskog sänkte Nick Schmaltz med en sen tackling som kan ha träffat huvudet. Landeskog klarade sig utan utvisning.

Inga större klagomål från USA-bänken, men Schmaltz återvände inte och från pressläktaren såg det ut som att jänkaren fick en hjärnskakning.

Landeskog kom sent in i tacklingen och träffade överkroppen på Chicago Blackhawks-spelaren – men domarna delade inte ut någon utvisning.

ARTIKELN HANDLAR OM