NHL-kaptenen ber om ursäkt: ”Mitt ansvar”

Publicerad:
Uppdaterad:
Ryan Getzlaf och Mattias Ekholm i natt.
Foto: Sean M. Haffey / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Ryan Getzlaf och Mattias Ekholm i natt.

HOCKEY

Ryan Getzlaf uttryckte sig homofobiskt och fick ett maximalt bötesbelopp som straff.

Nu ber Anaheim Ducks-kaptenen om ursäkt.

– Jag måste vara mer ansvarsfull, säger han till NHL.com.

Det var i match fyra i den täta conference-finalen mellan Nashville Predators och Anaheim Ducks som Anaheims Ryan Getzlaf uttryckte sig homofobiskt.

NHL meddelade i går att lagkaptenen bötfälls på 10 000 dollar, motsvarade cirka 87 000 svenska kronor – vilket är det högsta tillåtna bötesbeloppet i NHL.

– Kommentarerna under matchen var opassande och respektlösa, inte minst då de riktades direkt mot en annan spelare. Det gick över gränsen mot vad vi ser som acceptabelt och det kommer inte att tolereras, sa NHL-representanten Colin Campbell i ett uttalande.

”Måste visa mer respekt”

I natt förlorade Anaheim Ducks match fem, efter ett avgörande Nashville-mål av svensken Pontus Åberg, och efter bad Ryan Getzlaf om ursäkt för det inträffade i match fyra.

– Jag måste vara mer ansvarsfull med orden jag använder. Det var bara frustration. Det sades absolut ord, inte nödvändigtvis riktade mot någon, utan mer som en kommentar, säger han, och fortsätter:

– Men det är mitt ansvar att inte använda sådant vulgärt språk. Vi måste visa mer respekt mot sporten. Jag hoppas att jag inte sårade någon.

Match sex, där Nashville vid vinst är klara för Stanley Cup-final, spelas natten till tisdag.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!