Hedman: Målet är Stanley Cup-final

LAS VEGAS. Regerande mästarna stormar vidare mot en ny titel.

De slog ut Carolina ur slutspelet i natt och är därmed klara för semifinal.

– Vi tar som vanligt inget för givet men naturligtvis är målet att vi ska spela Stanley Cup-final igen, säger Victor Hedman till Sportbladet efter den avgörande 2-0-segern i Raleigh.

I första omgången, mot Florida, underlät Tampa Bay Lightning att slå in första matchbollen när de hade chansen i femte matchen.

Det misstaget tänkte de inte göra om mot Carolina Hurricanes i PNC Arena i natt, det gick att se redan från första bytet.

Mästarna var samlade, fokuserade och spelade sin bästa hockey både bakåt och framåt.

Därför vann de också med 2-0.

– Ja, det var en riktigt stabil insats från vår sida. Vi gjorde verkligen det vi skulle, var väldigt samlade i defensiven och tog vara på tillräckligt många chanser. Sedan var ”Vasy” åter fantastisk i kassen, instämmer Victor Hedman när vi talar om honom.

– Men jag tycker vi spelat bra hela serien. Detta är en tuff hall att komma till och ändå vinner vi tre matcher här. Det är väldigt starkt.

Flera namn klev fram

Mest hoppingivande är måhända det faktum att det åter visade sig att Lightning har fler matchvinnare än de mest namnkunniga. Visserligen var det superstjärnan Brayden Point som med ett konstnummer på ingen yta alls framför Alex Nedeljkovic fintade in 1-0 i ett powerplay i början av andra perioden, men doldis-kedjan med Ross Colton, Tyler Johnson och Pat Maroon kommenderade offensiven i den femte matchen – och helt logiskt satte just Colton den så kallade spiken i kistan i mitten av tredje.

– Den kedjan var verkligen suverän, men ska man ha framgångar i playoff är det precis vad som krävs, att alla kliver fram och bidrar och det gjorde de killarna, fortsätter ”Vigge”.

Nu väntar antingen Boston Bruins eller New York Islanders i semin – och Conn Smythe-vinnaren från fjolårets slutspel ser fram emot utmaningen med stor iver.

– Bara att få möta helt nya motståndare ska bli otroligt kul efter att vi spelat mot samma lag om och om igen hela säsongen, säger han.

– Final? Vi tar som vanligt inget för givet men naturligtvis är målet att vi ska spela Stanley Cup-final igen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!