”Konstigt det kändes att göra mål”

Han har visat upp fint spel och många chanser för HV71.

I kvällens seger mot Färjestad gjorde Jesper Kokkonen sitt första mål i SHL.

– Konstigt det kändes att göra mål, men det var väldigt skönt, säger han i C More.

Det dröjde innan målgörandet kom igång i matchen mellan HV71 och Färjestad. Det var HV som hittade riktigt rätt och Färjestad lyckades inte mer än att snygga till siffrorna till 4–2.

Det var i andra perioden som HV satte fart. Efter en och en halv minut stod det plötsligt 2–0 till hemmalaget och innan det gick till paus gjorde de även ett tredje.

– Det är alldeles för dåligt, vi står på hälarna och låter de åka runt i vår zon. När vi släpper ett mål bakåt slutar vi spela helt. Vi måste få in något slags självförtroende, säger Färjestads Daniel Viksten i C More.

Alexander Bergström var den första som hittade målet och det gjorde han i powerplay, med ett skott som gick stolpe in.

Reducerade två gånger

En kort stund senare utökade Jesper Kokkonen ledningen. Det var hans första mål i SHL, efter att ha radat upp chanser under säsongen.

– Jag sa det efteråt: Konstigt det kändes att göra mål, men det var väldigt skönt. Det är tufft att spela 30 matcher med noll mål, jag är van vid att göra mål. Men det var skönt att få dit den nu, säger Kokkonen i C More.

HV smällde dit ytterligare två mål innan Färjestad skulle svara, två gånger om. De snabba målen gav ny energi till matchen.

Men när de i slutminuterna satte en högre press, drog Jesse Virtanen på sig två minuter, och hoppet som tändes i Färjestad släcktes igen. Avståndet på två mål blev för stort för att komma ikapp.

Jesper Kokkonen.
Jesper Kokkonen.
Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!