HV71-seger efter Forsbergs hattrick

Av: Emelie Fredriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

HV71 tog säsongens blott andra seger.

Den kom efter ett hattrick av nyförvärvet Fredrik Forsberg som toppar målligan i SHL med sina sex mål.

– Jag försöker utnyttja mitt skott, säger 23-åringen i C More efter 5–2 mot Malmö.

Fredrik Forsberg öste in hela 32 mål för Karlskoga i hockeyallsvenskan i fjol, och visar liknande takter i sin nya klubb HV71.

Efter hattricket i hemmasegern mot Malmö står 23-åringen på sex mål (och noll assist), vilket skickar honom i topp i målligan tillsammans med tre andra spelare.

– Det är skönt att få utdelning såklart. Spelmässigt finns det mer att ta av. Jag försöker utnyttja mitt skott och vara i området där målen görs. Det har trillat in lite hittills. Jag ska försöka jobba vidare på det, säger Fredrik Forsberg i C More.

Han är inte den enda målfarliga spelaren i familjen då storebror är NHL-stjärnan Filip Forsberg.

”Tre bra passningar”

Fredrik Forsberg gjorde 2–1 och 3–1 inom loppet av fem minuter i mitten av den andra perioden och fullbordade sitt hattrick till 4–1 i början av tredje.

– Det är tre bra passningar. Det handlar om att träffa pucken och mål, då är det svårt för målvakten att hinna över, säger han.

Med alla 32 mål i fjol skrapade han bara i hop ett enda hattrick och njöt efter matchen.

– Det är väldigt sällan. Det gäller att passa på när det händer.

Lagkaptenen skadad

För HV71 var segern välbehövlig, den andra på säsongen hittills åtta matcher. Med sju poäng lyfter laget från 13:e till nionde plats i tabellen.

– Det är såklart alltid skönt att vinna men kanske lite extra i det här läget, säger Forsberg.

HV:s ryck i matchen kom efter en jämn första period, som slutade 1–1. Men för hemmalagets del slutade den även med en tung skada på kaptenen Simon Önerud.

Malmös Jesper Jensen Aabo klarade sig utan en utvisning efter en armbåge i ansiktet på Önerud som sänktes i och med smällen. Kaptenen fick ledas av isen av två lagkamrater, till synes groggy, och kunde inte spela vidare.

Publicerad:

LÄS VIDARE