Uppgifter: Dahlén lämnar Timrå för SHL

Av: Hans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Enligt uppgifter i Kanada så lämnar Jonathan Dahlén Timrå för Brynäs i december.

Ett besked som Timrå inte känner till.

– Nix, vi har inte hört något, säger Timrås tränare Fredrik Andersson.

19-åriga Jonathan Dahlén misslyckades med att slå sig in i Vancouver Canucks i år efter en mardrömsstart med körtelfeber.

10 oktober blev det till slut klart att han, något överraskande, valde allsvenska Timrå IK som ny klubbadress i Sverige.

Många SHL-lag var intresserade av juniorstjärnan, men Dahlén valde tryggheten i Timrå och Sundsvall, där han spelat sedan 2014.

– Det känns grymt kul att det blev en så pass bra lösning och jag är väldigt nöjd att få åka ut i Timrå-tröjan och spela igen. Det ska bli riktigt skoj och jag hoppas verkligen att det kommer mycket folk på matcherna. Men det ska bli grymt spännande att komma in till grabbarna. Framförallt nu när dom leder serien och har gjort det så pass bra!”, sa Dahlén till Timrås hemsida.

”Till Brynäs i december”

Nu skriver reportern Jason Boychford, som följer Canucks för tidningen The Province i Kanada, att Jonathan Dahlén ska till Brynäs – som tidigt var med i jakten på talangen – i december.

"Det är väntat att Jonathan kommer att spela för Brynäs i SHL i början av december. Vancouver hade hoppats att han skulle välja Växjö och Elias Petterssons sällskap, men då behövs det skador i Växjö för att det ska vara en rimlighet."

– Nix, jag har inte hört något om det där. Vet ju att Vancouver ville att Jonathan skulle spela i SHL innan han bestämde sig att spela för oss.  Men sen dess har jag inte hört nåt, säger Timrås tränare Fredrik Andersson.

Har en out-klausul

Timrå-junioren har en out, en rättighet att bryta avtalet med Timrå, till sista januari. Det är alltså fullt möjligt för 19-åringen att byta klubb mitt under säsongen.

Dahlén har spelat fyra matcher för Timrå i höst och svarat för fyra poäng (2+2).

Brynäs sportchef Stefan Bengtzén hälsar via sms:

– Jag har läst det också, låter ju bra. Men vi har inget skrivet.

Känslan då, spelar Dahlén i Brynäs den här säsongen?

– Han är som sagt mycket välkommen när han känner sig redo, mer vet vi inte i dag.

Sportbladet har sökt Jonathan Dahlén för en kommentar.

Publicerad:

LÄS VIDARE