Dennis Everberg

Everberg avgörande i toppmötet

Av: 

Henrik Lundgren

HOCKEY

GÖTEBORG. Rögle starkast i det heta toppmötet och leder nu serien med fyra poäng.

– Just nu är vi så här bra, säger Dennis Everberg efter 2–1 mot Frölunda.

Ett något oväntat toppmöte i Scandinavium. Att de regerande mästarna Frölunda skulle vara med i toppen var det många experter och supportrar som förväntade sig. Men att Rögle skulle leda SHL efter sju omgångar var inte lika väntat.

Men det blev en välspelad match, i ett högt tempo. Och Rögle hängde definitivt med, och hann dessutom med att briljera tekniskt.

Med fem minuter kvar av den andra perioden plockade nyckelspelaren Dennis Everberg ner tekniken från den högsta hyllan när han med ryggen mot mål styrde upp pucken mellan benen på sig själv. 1–0 till Rögle.

– Det är en cirkusnummer från en artist. Den går upp i första krysset på ett sätt som… det är ju nästan omöjligt att styra in en puck på det sättet. Men Everberg kan, säger en begeistrad Patrik Westberg i CMores sändning. 

Everberg själv hade själv någon timme senare svårt att förklara hur det gick till.

– Det är mer instinkt att knacka till pucken. Jag menar, styr jag den längs isen så fastnar den i benskyddet på målvakten. Den dyker, så det är inte mycket annat att göra. Sen blev det perfekt, väldigt snyggt rätt upp i krysset, säger han till Sportbladet.

Efter Frölundas kvittering (Rhett Rakhshani) var det återigen Dennis Everberg som klev fram framför målet. Han styrde in Niklas Hanssons skott från blålinjen och såg till att Rögle nu leder serien med fyra poäng.

– Fyra poäng? Är det så? Då har du bättre koll än vad jag har. Men just nu är vi så här bra. Vi vet om att Frölunda är ett jäkligt bra lag, det bevisar de i dag. Men just nu är vi jäkligt bra också, speciellt i försvarszon.
Ni ser verkligen ut som att ni kommer till Scandinavium och tror på att ni ska vinna. Så har det inte alltid sett ut tidigare säsonger...?
– Men självklart tror vi på det. Nu är det bara att fortsätta. Jag tycker att vi har lite mer att ge, vi kan hela tiden bli bättre. Det kommer att komma dippar också, men då är det bara hur snabbt man kommer upp ur dem som är viktigt.

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa veckans toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Everberg om Rögles SUCCÈSTART i SHL: ”Vi har mer att ge”

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Dennis Everberg

Patrik Westberg

Frölunda