Matchstraff för Leksands nyförvärv i nionde raka förlusten

GÄVLE/STOCKHOLM. Leksand var på väg mot en efterlängtad seger.

Men ett omdiskuterat matchstraff på Philip Samuelsson kostade en kvittering och sedan avgjorde hemvändande Emil Molin på straffar.

– Man vill aldrig göra bort sig, eller utsätta laget för något sånt här. Nu kvitterade Brynäs och det känns inget bra just nu, säger Samuelsson till Sportbladet.

Leksand har inte vunnit en enda match sedan 24 september när man besegrade Brynäs med klara 5–1.

I dag möttes lagen igen och halvvägs in i matchen såg det ut som Leksand kunde vara på väg mot en repris när Daniel Olsson Trkulja satte 2–1 på en målvaktsretur.

Men då ställde Dalalaget till det för sig själv, framför allt nyförvärvet Philip Samuelsson. Med fem minuter kvar av mellanakten tappade Ulf Samuelssons son konceptet efter avblåsning och crosscheckade Adam Brodecki mot bröstet och upp mot hakan.

”Definitivt inte matchstraff”

Matchstraff och tidig dusch för Samuelsson.

– Det händer snabbt, jag vrider mig och ser att han hugger på vår målvakt, och då agerar jag. Domaren tar sitt beslut och, ja vi får väl se vad som händer nu, säger Samuelsson.

Rädd för avstängning? 

– Ja, det spelar väl ingen roll vad jag tycker men jag hoppas att jag slipper avstängning.

Vad tycker du om smällen? 

– Det ser läskigt ut på bilderna men så farligt är det kanske inte. Jag träffar honom på bröstet och han ramlar bakåt, men på bilderna ser det ut som att jag träffar honom i skallen. Det var inte min avsikt att skada honom och han klarade ju sig bra. 

I studion tyckte C Mores experter att det var ett felaktigt matchstraff.

– Två minuter definitivt, inget annat. Jag förstår faktiskt inte hur Brodecki kan fara bakåt så, det känns väldigt överdrivet. Definitivt inte matchstraff, säger Niklas Wikegård.

Hemvändaren avgjorde

I spelet fem mot fyra kom kvitteringen från Jacob Blomqvist.

Kvitteringen blev det sista målet i öppet spel. En mållös tredje period och förlängning ledde fram till straffar där återvändaren Emil Molin avgjorde med sista straffen.

– Riktigt skönt, derby på en lördag hemma mot Leksand. Det kan inte bli så mycket bättre, säger Molin i C More.

Roger Melin kunde räkna in en poäng.

– Det var i alla fall ett steg framåt, efter åtta förluster känns det rätt bra att få en poäng. Men man vill alltid ha mer givetvis, säger Melin.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!