Nylanders fiasko – blir petad direkt

Tunga beskedet på fredagens träning

Han fick sitt livs chans.

Men efter en svag insats i matchen mot San José petas nu Alexander Nylander.

”Inte särskilt överraskande”, skriver The Athletics Mark Lazerus.

Alexander Nylander valdes i förstarundan i 2016 års draft, som åttonde spelare totalt. Men supertalangen fick det aldrig att lossna i Buffalo Sabres utan spenderade sina första säsonger i farmarlaget.

I somras blev han tredjad till Chicago Blackhawks.

Väl där fick han sitt livs chans.

”Så jävla kul”

21-åringen fick nämligen chansen i lagets förstakedja tillsammans med storstjärnorna Patrick Kane och Jonathan Toews. Trion höll ihop under försäsongen och kedjan var intakt även i NHL-premiären mot Philadelphia, där Nylander fick en drömstart och blev målskytt.

– Jag var bara glad över att få komma till Chicago. Att sedan få chansen ihop med Kane och Toews … det känns helt otroligt. Det är så jävla kul att spela med dem, de är de bästa i ligan. Jag försöker ta vara på min chans här, sa Nylander till Chicago Sun Times och Viasat.

Petad direkt

Men i nattens match mot San José Sharks gick det inget vidare. Nylander fick bara 12 minuters istid och kritiserades på sociala medier för sin insats.

När laget sedan samlades på fredagsmorgonen hade tränaren Jeremy Colliton ruskat om helt i kedjorna – och petat Nylander helt.

”Det var inte särskilt svårt att se den petningen komma”, skriver The Athletic-journalisten Mark Lazerus, som bevakar klubben på daglig basis.

Chicagos nästa match, mot Winnipeg Jets, spelas natten mot söndag. I nuläget ser Nylander ut att tvingas se den från läktaren.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!