”Lill-Pröjsarn” hyllades på Hovet

Men AIK förlorade på nytt

avAnton Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:

Inför AIK:s hockeyallsvenska match mot Södertälje hyllades en legendar.

Ulf ”Lill-Pröjsarn” Nilsson blev den sjunde AIK-spelaren att få sin tröja hissad i taket.

Men kvällen avslutades med tionde raka AIK-förlusten, 1–3.

ilDet är en gedigen meritlista 69-åringen besitter. Ulf ”Lill-Pröjsarn” Nilsson tillbringade sju säsonger i AIK innan han lämnade för flera framgångsrika säsonger i Nordamerika. Han har tagit brons och silver på VM med Tre Kronor.

Före nedsläpp i matchen mot Södertälje visades höjdpunkter från de sex spelarna som redan har sina tröjor hissade, och när ”Lill-Pröjsarn kom ut på isen visades ett långt klipp med höjdpunkter från hans karriär.

”Står med glädje och stolthet”

Niklas Holmgren agerade konferencier och vid sin sida hade han ett celebert sällskap i form av flera spelarikoner, bland annat Mats Thelin, Leif Holmgren och Anders ”Ankan” Parmström.

– Jag står här med stor glädje och stolthet med vänner och gamla lagkamrater, och två av mina viktigaste coacher, och alla ni AIK-fans, säger han i sitt tal på isen.

”Att få hedras så här är stort”

I sitt drygt åtta minuter långa tal tackade ”Lill-Pröjsarn” gamla tränare, lagkamrater och berättade om sin tid i AIK, landslaget och Nordamerika.

– Att få hedras på det här sättet på Hovet med alla AIK-legendarerna är stort.

– Till slut vill jag önska mitt gamla lag all lycka till i kvällens match mot Södertälje. Min underbara fru Gun, tyvärr bättre golfare än mig, håller på SSK så i kväll kan vi inte förlora, säger innan han avslutar med att tacka sin fru och spelare och ledare under sin tid i klubben.

Södertälje trummar vidare

Väl på plats på läktaren fick ”Lill-Pröjsarn” se Södertälje gå upp i en tvåmålsledning efter en period. Till slut vann gästerna med 3–1.

För AIK var det lagets tionde raka förlust. Södertälje har däremot vänt på säsongen efter en tung start. SSK har vunnit sju av de tio senaste matcherna och tog sig upp på åttonde plats, vilket innebär en plats i slutspelsserien.

Foto: HASSE SUNDBERG
”Lill-Pröjsarn” i AIK-dressen.
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM