Vegas sopade till frustrerat San Jose

avPer Bjurman

RALEIGH. Det är som vanligt, Vegas har trumf på hand…

Efter ännu en seger mot ett frustrerat San Jose i natt, säkrad genom ett hattrick av Stanley Cup-kungen Mark Stone, ser de ut att vara på väg att glida vidare i slutspelet. 

I nästa match lär de dessutom slippa folkkäre Joe Thornton, eftersom han helt i onödan gjorde sig skyldig till en riktigt ful huvudtackling.

– Det är underbart att spela just nu, säger Stone efter 6-3-triumfen.

Det såg så bra ut för San Jose Sharks i första matchen i öppningsrundan mot Vegas. De spelade sin bästa hockey på flera månader och vann med 5-2 hemma i Sharktank.

Men sedan har det mesta gått åt skogen. De förlorade match två under spektakulära former – på grund av domarna enligt coachen Pete DeBoer - och i T-Mobile Arena på Strippen i natt fick de sig en regelrätt lektion av de ödmjuka, harmoniska och inspirerade Vegas-riddarna.

Foto: USA TODAY Network / Sipa USA

Var mest griniga

Redan efter sexton sekunder (!) gjorde Mark Stone – stjärnan general managern George McPhee lyckades trejdade till sig från Ottawa i slutet av februari – sitt första av tre mål och senare i inledningsakten ökade Max Pacioretty, ett annat trejdfynd, på till 2-0. Till slut vann Vegas med 6-3.

– Vi får extra bränsle av att spela här hemma inför våra otroliga fans. Stämningen liknar ju ingenting, säger Stone, som efter sitt hattrick leder slutspelets skytteliga.

– Jag kan inte vänta på att få komma tillbaka på tisdag kväll.

Sharks hade ett par hyggliga sekvenser, men ägnade sig mest åt att vara griniga och frustrerade.

Värste syndaren:

Omtyckte Joe Thornton.

I slutet av andra perioden sänkte han Tomas Nosek med en ful huvudtackling. Tilltaget renderade bara två minuters utvisning, men tv-bilderna avslöjar hur utstuderad smällen var, så förhör och avstängning lär vänta.

Erik Karlsson, Gustav Nyquist och Marcus Sörensen hade alla assists för San Jose.

Laddar Matchlista

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM