Rysaren – Boston tvingade fram game 7

NEW YORK. Det blir en Game 7-rysare i Raleigh på lördag.

För precis som vanligt vann hemmalaget i sjätte mötet mellan Boston och Carolina.

– Det ska bli kul att komma dit och vara underdog, säger svenske Bruins-backen Hampus Lindholm till Sportbladet efter 5-2-segern.

Det här varit precis likadant matchserien igenom.

När Carolina spelat hemma i PNC Arena har de vunnit stort och när Boston spelat hemma i TD Garden har de vunnit lika stort – och nattens sjätte rond, i Boston, följde samma manus.

Bruins tog kommandot direkt, dominerade större delen av matchen och vann med 5-2.

– Jag tycker det satt lite hårt åt men vi spelade bra och det var såklart jäkligt skönt att vi kunde ta den här matchen, säger Hampus Lindholm.

Han gjorde alltså comeback i natt efter ha missat tre matcher på grund av skada han ådrog sig i samband med den hårdföra tackling Andrei Svechnikov delade ut i andra mötet.

– Något har man ändå lärt sig, så jag parerade den där tacklingen hyggligt, det är mest nacken jag haft ont i och nu kändes det bra igen, fortsätter den 28-årige skåningen.

– Framförallt var det skönt att vara tillbaka på isen, det finns ingen som är sämre lämpad än jag sitta vid sidan och titta. Jag blir nervös som en treåring, hehe. Det vore nästan bättre att jag stannade hemma.

Så skönt då, att Hampus spelar i Game 7 i North Carolina på lördag, för det lär bli en thriller.

Bruins behöver bara klura ut hur man vinner på bortais…

– Jag tycker det ska bli kul att komma dit, det är de som är favoriter och har pressen på sig. Mig passar det bra att vara underdog och kan vi spela som ikväll har vi en bra chans.

Boston Bruins vann på hemmais. Nu väntar en game 7-rysare.
Boston Bruins vann på hemmais. Nu väntar en game 7-rysare.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!