Mika Zibanejad

Zibanejad: Det känns bara tomt

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

TAMPA. Slutspelet var länge en ljuvlig sannsaga för Mika Zibanejad och hans kompisar i New York Rangers, men det slutade i sorg och bedrövelse.

När den svenske stjärncentern mötte media efter nattens avslutande förlust mot Tampa hade han svårt att hålla tillbaka tårarna.

–Det känns bara tomt, jag vill inte att det ska vara över, säger han.

Rangers stod för smått sensationella vändningar mot både Pittsburgh och Carolina och hade 2-0-ledning också i konferensfinalen mot Tampa.

Men när regerande mästarna efter de två inledande förlusterna på Madison Square hittade sin identitet igen blev de för mycket för det unga Manhattan-laget, vann fyra raka och skickade Gerard Gallants manskap på sommarsemester.

Förkrossade i natt

Vad det lider kommer de säkert kunna vara nöjda och stolta över vad de åstadkom denna vår, ingen hade räknat med att ”Blueshirts” skulle ta sig så långt, men efter den avslutande förlusten i Amalie Arena i natt var Mika Zibanejad och hans lagkamrater förkrossade.

– Jag vet inte vad jag ska säga, jag tror jag är i förnekelse. Det känns så tomt, jag vill inte att det ska vara över, nästan viskade den svenske centerstjärnan med fuktiga ögon när han och radarpartnern Chris Kreider mötte media.

Hyllad av Hedman

Victor Hedman, backresen hos segrarna, har varit i samma situation många gånger och vet vad landsmannen går igenom.

– Ja, det är tufft men Mika kan vara stolt, tröstar han.

– Han gjort fantastiska framsteg och var Rangers bäste spelare både i grundserien och nu i slutspelet. Han är dessutom mitt i sin ”prime”, så det kommer fler chanser.

Även Tampas coach Jon Cooper hyllar Rangers.

– Jag är full av beundran över hur de spelade. Var så säker, inom kort kommer Gerard Gallant ta dem till final. De har fortfarande ett väldigt ungt lag och det tar tid att lära sig vinna, säger han.

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Mitt förslag: Starta upp ”Finnkampen” i hockey

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Mika Zibanejad

New York Rangers

Victor Hedman

Tampa Bay Lightning

NHL

Stanley Cup