Hyllade taktiken och publiken

Skakat och pressat in i det sista – men Rögle är klart för semifinal.

Då hyllade Anton Bengtsson den taktiska förändringen inför match 6 och publiken.

– Herregud, trycket som var inför tredje perioden var gåshud, säger Röglesforwarden.

Följ ämnen i artikeln

Seriesegraren mot tabellnian.

Men Rögle var skakat i kvartsfinalserien mot Oskarshamn och det gick så långt som till sju matcher.

I kvällens avgörande möte i Ängelholm var Rögle också länge pressat, och hade förtvivlat svårt att få in pucken.

Efter 1–1 i första paus var det Oskarshamnsmålvakten Tim Juel, och målramen, som hela tiden stod i vägen.

Det var stundvis spel mot ett mål när Rögle brände två frilägen, hade två ramträffar och 14–6 i skott.

– Vi har fått väldigt få skitmål genom hela matchserien. Vi har inte haft studsarna med oss. Vi har skjutit fruktansvärt många skott och haft två gubbar på kassen hela tiden men på något sätt har det inte studsat in, säger Anton Bengtsson.

Omdiskuterad utvisning

Därför blev den avgörande kvartsfinalen en rysare när pucken släpptes för tredje perioden – fram till att Rögle till slut fick utdelning.

Men 2–1-målet kom efter en omdiskuterad Oskarshamnsutvisning.

Smålänningarna protesterade kraftfullt, och i det efterföljande numerära överläget prickade Dennis Everberg in 2–1-pucken.

Drygt en minut senare gjorde sedan Ludvig Larsson även 3–1 innan William Wallinder sköt 4–1 i öppen kasse – och skickade Rögle till SM-semifinal.

Skåningarna vände 2–3-underläge i matcher genom att vinna de två sista. Största anledningen enligt Anton Bengtsson var den taktiska förändringen inför match 6:

– Vi ändrar vår matchplan och spelade lite annorlunda än tidigare. Tidigare spelade vi med mycket dump och jaga och de löste vår press ganska bra. I de två senaste har vi spelat lite mer på att hålla i pucken i stället för att chippa ner. Tar hem pucken, så de får jaga lite mer.

Hyllade publiktrycket

Känns som ni har fler kontrollerade ingångar också.

– Verkligen, det är en stor skillnad. Jag har inte sett någon statisk, men jag skulle tro att det är fördubblat två sista matcherna där vi verkligen kontrollerar ingångarna och skapar lite mer också, säger Anton Bengtsson.

Efter presskonferensen tog tränaren Cam Abbott spontant upp och hyllade publiken. Anton Bengtsson var inte sen att fylla på.

– Herregud, trycket som var inför tredje perioden var gåshud. Alla står upp och skriker. Då älskar man satt att spela hockey.

Och inför matchen sjöng den fullsatta arenan Rögle-hymnen.

– Det går rätt in i omklädningsrummet. Vi brukar öppna upp dörren till omklädningsrummet så vi hör den ännu mer. Det är häftigt. Vår publik är förtjänt av fler matcher, de gör ett jäkligt bra jobb, säger Bengtsson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!