Är du rätt person att leda Modo?

Klubben har lagt ut platsannons för sportchefsjobbet

HOCKEY

Modo sparkade Per Svartvadet och lyfte i tabellen.

Nu söker man hans efterträdare – med en offentlig platsannons.

– Tidigare har vi fått kritik för att vi fört svågerpolitik, vi vill att alla med kvalifikationer ska söka, säger klubbens vd Johan Widebro.

Foto: BILDBYRÅN
Sparkade sportchefen Per Svartvadet.

”Som person är du lugn, trygg och har lätt att skapa goda relationer med din omgivning. Ditt ledarskap bygger på en tydlig kommunikation, affärsmässighet och gott omdöme.”

Passar det in på dig?

Kan du para ihop det med en bättre portion hockeykunskap så kan du vara Modos nya sportchef.

Utdraget i kursivt ovan kommer nämligen från Modos jobbannons för att söka Per Svartvadets ersättare. Den publicerades på klubbens hemsida tidigare i dag och ligger också ute på en extern rekryteringsfirma.

– Vi känner att vi vill nå ut med det här nationellt, det är viktigt att det syns i hela Sverige, säger Modos vd Johan Widebro.

”Ena utesluter inte det andra”

Det känns ändå som en rätt ovanlig väg att gå ut med en offentlig annons, varför gör ni det?

– Vi känner att vi vill göra det här på ett professionellt sätt och vi vet vilka krav vi har. Tidigare har vi fått kritik för att vi har fört svågerpolitik, att vi bara valt sportchefer från egna ledet. Nu vill vi att alla som har krav och kvalifikationer ska söka.

Ni har ändå tydliga kravspecifikationer, headhuntar man inte ett sådant här jobb då?

– Jag tror så här: hockeyn är en smal värld och det är lätt att man bara tittar på det som är ledigt just nu och missar det man egentligen vill ha. Det ena utesluter inte det andra, vi vill att det här ska ut på marknaden.

Väntar du dig många ansökningar?

– Ja, som jag ser det här är det en fantastisk möjlighet att få föra Modo tillbaka. Jag tror det är ett jättespännande jobb.

ARTIKELN HANDLAR OM