’Var sjukt – killen fick matchstraff för biting’

Foto: Privat
Alexander Karlsson blev biten
HOCKEY

En udda – för att inte säga unik – incident inträffade i onsdagens träningsmatch mellan division 2-lagen Nässjö och Ulricehamn.

Två spelare rök ihop och Nässjös Alexander Karlsson blev biten (!) i fingret.

– Jag blev chockad. Det är riktigt sjukt, säger han till Sportbladet.

Smålands Dagblad var först att rapportera om den bisarra incidenten.

1996-födde backen Alexander Karlsson – ny i Nässjö inför den här säsongen – skulle sätta in en ”rövtackling” på en motståndare men missade. Därefter fick han ett rapp av motståndarens klubba varpå han bestämde sig för att ge igen.

– Så vi börjar gruffa lite och det hela förvandlas väl till någon slags fajt. Vi står längs med sargen, intill vårt avbytarbås, när två av domarna kommer emellan och för att bryta isär oss. Jag har handsken uppe i hans ansiktet när jag plötsligt känner hur han biter mig i fingret. Helt sjukt!, säger Karlsson.

Foto: Privat
Alexanders bandagerade finger

Trodde inte på mig

Han påtalade för domarna att han hade blivit biten i fingret, men fick inget gehör till en början.

– De trodde inte på mig. Men då tog jag av mig handsken och visade upp bettet. Det var samma sak när vi ringde in till vårdcentralen. Sjukvårdspersonalen trodde att jag skämtade och sa: ”Ursäkta, sa du att du hade blivit biten av en människa?!”.

”Aldrig varit med om det”

Alexander Karlsson berättar att han har spelat hockey i många år och att han även har varit domare.

– Men jag har aldrig varit med om någon liknande. Jag har sett killar åka ut för ”kicking” och för att ha skallat motståndare – det är ändå saker som kan ske i stridens hetta – men den här killen fick alltså match penalty för ”biting”… Det har varken jag eller någon annan som var i hallen sett förut. Och vi kommer nog aldrig att se det igen.

Har du ont?

– Nej, men bettet gick igenom handsken och huden så jag måste käka antibiotika i tio dagar som en säkerhetsåtgärd, för att det inte ska bli inflammerat.

Spelaren som ska ha bitit Alexander Karlsson är nu anmäld till förbundet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ishockey