Rahimi: Att ha den attityden mot kvinnor är inte riktigt rätt

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

LINKÖPING. Daniel Rahimi var tillbaka i Linköping – som motståndare.

Då fick han ta emot både burop och hatramsor.

– Jag har inget emot att de buar, men språkbruket tycker jag är förlegat, säger Växjöbacken.

Daniel Rahimi är tillbaka i SHL efter ett år i Schweiz, men inte i LHC, utan Växjö. Redan i andra omgången var 30-åringen tillbaka i Saab Arena. Då blev han måltavla för både burop och hatramsor.

– Jag förstår att det är en del av, men sedan är språkbruket på låg nivå. Jag har inget emot att de buar. Jag förstår det kanske till viss del. Det är en del av supporterkulturen, men just språkbruket tycker jag är förlegat. Att ha den attityden mot kvinnor är inte riktigt rätt, säger Rahimi och tillägger:

– Jag lyssnar inte på det där, men det är ju andra på läktaren, säger Rahimi, som till slut lämnade Saab Arena som vinnare.

Lyckades kvittera

Växjö låg under med 0-2, 1-3 och 2-4, men lyckades kvittera till 4–4 och i förlängningen avgjorde Tuomas Kiiskinen – något som inte överraskade Rahimi.

– Det är inte första gången han avgör en match. Han är den typen av människa och spelare som kliver fram när man behöver honom som mest. Han visar vilken klasspelare han är. Jag har spelat flera matcher mot honom när han gjort sista målet och avgjort, säger Rahimi.

Trivs bra i Linköping

Kiiskinen gjorde ytterligare ett mål och en assist i matchen och medger att han trivs lite extra bra i just Linköping.

– Jag vet inte vad det är, det brukar studsa min väg här. Det har varit många bra matcher här. Jag gillar att spela här, det är fysiskt, snabbt och många skickliga spelare, säger finländaren, som trots underläge stora delar av matchen aldrig tvivlade på att det skulle bli seger.

– Vi trodde på det inför tredje perioden, alla i laget gjorde det. Vi visste att vi skulle vända, och vi gjorde det. Vi har gjort det förut, säger Kiiskinen och ler.

Experterna tippar: Så slutar SHL 00:23
ARTIKELN HANDLAR OM