HV utklassade Rögle

HOCKEY

HV71 hade lekstuga och vann med 7–0 (!) mot tabelljumbon Rögle. Efter slutsignalen valde den tidigare Röglebacken Niklas Hansson, 22, att inte prata med sina före detta lagkamrater.

– Klart att jag känner för klubben, säger han.

HV71 förnedrade Rögle i Kinnarps arena. Hemmalaget tog tidigt ledningen, dominerade – och vann med hela 7–0. HV71 har därmed vunnit nio av sina tio senaste matcher, besegrat Rögle i samtliga fyra möten lagen emellan och tagit ett stadigt grepp om tabellens tredjeplats.

Rögle? 13 raka förluster och fast förankrat som tabelljumbo.

– De har det ju tufft, det är inget snack om saken. Jag har varit där en längre tid och det är klart att jag känner för klubben. Samtidigt är det så det funkar, det kommer motgångar – och då gäller det att ta sig ur dem och bli starkare, säger Niklas Hansson. 

Succé i allsvenskan

Den 22-årige HV71-backen fostrades i Rögle, gjorde succé i allsvenskan och firade SHL-avancemang innan han något överraskande lämnade för HV71. 

I Rögle har han kvar ett gäng vänner. Efter torsdagens match valde Hansson att inte byta några ord med dem.

– Nej, i kväll pratade jag inte så mycket med dem. De är så klart jättebesvikna efter en sån här förlust, det förstår ju jag också, säger han.

”Väldigt bra laginsats”

Hansson, som har blandat och gett sedan ankomsten till Jönköping, väljer att inte sväva iväg kring varken 7–0-segern eller HV71:s excellenta formkurva. 

– Det var en väldigt bra laginsats från början till slut, vi höll oss till vår matchplan. Det här ger en energiboost och extra självförtroende, säger han och fortsätter:

– Man är aldrig helt nöjd, det fanns tillfällen i matchen där vi började slarva och spela lite för svårt, men jag tycker ändå att vi kom tillbaka till våra grunder ganska snabbt.

Är ni ett potentiellt guldlag?

– Det är klart att man vill slåss om pokalen, självklart vill man göra det.

Rögles tränare Anders Eldebrink till C More:

– Vi har förlorat många matcher men orkat komma tillbaka. I dag gav grabbarna upp, vi hade inte mental ork att komma tillbaka.

Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM