”Jag ville bara ha undan pucken...”

HOCKEY

Modin om skottet mot domaren – och utvisningen som knäckte Timrå

KARLSTAD

Matchen mellan Färjestad och Timrå stod och vägde i den tredje perioden.

Då, vid ställningen 3-3, förstördes matchen för Fredrik Modins del då han inom loppet av några sekunder åkte på två utvisningar.

– Bland de märkligare domslut jag varit med om någonsin, säger Modin.

Mitt i tredje perioden signalerade domaren Patrik Sjöberg för avvaktande utvisning för fasthållning på Modin.

Spelet fortsatte och Timråspelarna jagade för att få pucken under kontroll. Till sist fick Modin slag på pucken – som studade upp på domaren.

Sjöberg signalerade för olämpligt uppträdande och Modin åkte ut på två plus tio minuter.

- Han måste ju se att pucken studsar snett, det är ju aldrig min avsikt att skjuta pucken mot honom. Jag ville ju bara ha undan den. När det är tio minuter kvar av matchen tar man inte en tia avsiktligt, säger Modin.

”Hoppas han tittar på tv”

Timrås NHL-stjärna såg minst sagt förvånad ut när han fick klart för sig att han skulle få se resten av matchen från utvisningsbåset.

- Ja, det var nog ganska uppenbart vad jag tänkte. Jag tycker även utvisningen för fasthållningen var konstigt dömd, jag ramlade ju över deras kille. Men vad ska jag göra..., jag hoppas bara han tittar på tv och får klart för sig att jag inte var ute efter att träffa honom, säger Modin.

Från utvisningsbåset fick han se Färjestads Emil Kåberg avgöra matchen när det bara återstod en minut och 20 sekunder av matchen.

- Tufft, förstås. Speciellt som jag tycker vi gjorde en riktigt bra laginsats. Speciellt i den tredje perioden klev vi fram, säger Modin.

Som dock fick kliva av lite för tidigt den här gången.

Patrick Kipler

ARTIKELN HANDLAR OM