Mattias Norström återvänder – till AIK

HOCKEY

NHL-proffset väljer spel i division 1

NHL-proffset Mattias Norström är tillbaka i svensk hockey senare i vinter.

Men han avstår finrummet och väljer en mer undanskymd tillvaro – för AIK, i division 1.

Foto: Återvänder hem Los Angeles Kings backklippa Mattias Norström återvänder till svensk hockey. Tar sig division 1-laget AIK till kvalserien – då ansluter Norström.

Det finns dock ett ”om”. AIK måste vinna sin serie och ta sig till kvalserien. För först i mars väntar Los Angeles Kings backklippa med att vara spelklar.

AIK kämpar om seriesegern med Väsby.

– Klart vi ska ta oss dit. Det är vår självklara målsättning. Det har sett riktigt bra ut den senaste tiden. Inte minst har vi börjat att göra mål, säger sportchefen och tränaren Anders Gozzi till Dagens Nyheters nätupplaga.

Glädjen var förstås stor i AIK efter Norströms klartecken.

– Jag är oerhört glad. Att Mattias ställer upp på det här sättet betyder otroligt mycket. Det visar vilken bra kille han är. Han har en hel del att ordna innan han och familjen kan flytta till Stockholm, så vi vet inte riktigt när han spelar första matchen men vi hoppas naturligtvis så snart som möjligt. Vi kommer att registrera honom när transferfönstret öppnar om drygt en vecka.

– När han än kommer är det en stor bonus. Skulle det bli före kvalserien är det bara att tacka och ta emot, säger klubbordföranden Mats Hedenström till DN.

Sportbladet-TT