Hetaste nyheterna i Hockey Direkt

NYPREMIÄR! Håll koll på ALLT i slutspurten av hockeyn – hela våren på Sportbladet

Missa inget avsnitt av Uppdrag Hockey – prenumerara på Sportbladets nya Youtube-kanal här!

April är en galen hockeymånad med matcher i stort sett varje dag.

Samtidigt pågår silly season för fullt där ute, när lagen bygger sina trupper för kommande säsong.

Här, i Hockey Direkt, samlar vi upp de hetaste nyheterna i kortare form.

Häng med oss och tipsa om nyheter i vår liverapportering!

Häng med oss och tipsa om nyheter i vår liverapportering!

Skriv inlägg
 • Magnus Wilsson

  LULEÅBACKEN TILL NORDAMERIKA

  Jesper Sellgrens säsong fortsätter. AHL-laget Charlotte Checkers har kontrakterat den 20-årige luleåbacken på ett provkontrakt över det stundande AHL-slutspelet Calder Cup.

  Trots utlåningen till Carolina Hurricanes farmarlag så räknar SHL-klubben med att han är tillbaka i Luleå till nästa säsong.

  – Vi lånar ut honom resten av slutspelet, sedan är han vår spelare igen. Det är ingenting egentligen nytt, mer än att vi låter honom åka dit nu, säger Luleås assisterande general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.

  – De kommer troligtvis att sajna honom under sommaren, och säkert ta över honom på camp och så. Vi hoppas att han ska spela hos oss till nästa säsong. Vi kommer inte att ta in någon ersättare utan kommer att hoppas att han spelar för oss. Så får vi ta det efter vad som händer på campen till hösten, säger Ulf Engman.

 • Tomas Ros

  I torsdags storspelade Johan Gustafsson när Frölunda vann SM-guld 2019.

  Och det var hans andra guld med Frölunda på de fyra säsongerna som han jobbat ihop med Roger Rönnberg i Göteborg. Tillsammans har de även tre stycken CHL-titlar.

  Frölunda och Johan Gustafsson har inte kommit överens om nytt kontrakt och redan i sen-vintras berättade Gustafsson att han inte blir kvar i mästarlaget, som satsar på Johan Mattsson och Niklas Rubin kommande säsong.

  Nu fortsätter Gustafssons hockeyresa utomlands.

  Ny klubb blir Adler Mannheim, som blev tyska mästare i veckan. 

 • Jonathan Nilsson

  ► UPPGIFTER: MÄSTARNA VÄRVAR STJÄRNDUO

  I går meddelade Luleås stjärncenter Melinda Olsson att hon lägger av med hockeyn. Ett tungt tapp, men enligt uppgifter ska SDHL-mästarna nu vara nära två tunga nyförvärv.

  Det handlar om Linköpingsforwarden Nicoline Söndergaard Jensen, vilket sajten damhockey.se avslöjade i går.

  Enligt källor till NSD har 26-åringen ännu inte skrivit kontrakt med klubben men de ska vara muntligt överens om ett tvåårskontrakt.

  Tidningen skriver även att AIK-målvakten Minatsu Murase ska vara nära en överenskommelse med Luleå. Hon har spelat för AIK i hela sin karriär men tog ett uppehåll under stora delar av förra säsongen då hon tillsammans med Robin Kovacs, i Luleås herrlag, blev förälder till en pojke.

 • Jonathan Nilsson

  ► UPPGIFTER: MÄSTARNA VÄRVAR STJÄRNDUO

  I går meddelade Luleås stjärncenter Melinda Olsson att hon lägger av med hockeyn. Enligt uppgifter ska den regerande SDHL-mästaren Luleå nu vara nära två tunga nyförvärv.

  Det handlar om Linköpingsforwarden Nicoline Söndergaard Jensen, vilket sajten damhockey.se avslöjade i går.

  Enligt källor till NSD har 26-åringen ännu inte skrivit kontrakt med klubben men de ska vara muntligt överens om ett tvåårskontrakt. Tidningen skriver även att AIK-målvakten Minatsu Murase ska vara nära en överenskommelse. Hon har spelat för AIK i hela sin karriär men tog ett uppehåll under stora delar av förra säsongen då hon tillsammans med Robin Kovacs, i Luleås herrlag, blev förälder till en pojke.

 • Hans Abrahamsson

  ÖREBRO ÖVERENS MED NY TRÄNARE

  Örebro gjorde nyligen klart med tjeckiske landslagsmålvakten Dominik Furch. 

  Nu kan Sportbladet avslöja att man är överens med en ny målvaktstränare till kommande säsong. Det handlar som Nizze Landén, 52, som i flera år varit målvaktstränare i Juniorkronorna. De senaste åren har Landén varit målvaktstränare i både Linköping och Oskarshamn och även fungerat som hockeykonsulent åt Ishockeyförbundet. 

  Nu blir det alltså ett SHL-jobb igen för Landén Enligt Sportbladets uppgifter är han överens med Örebro. Landén vill inte bekräfta Sportbladets uppgifter: 

  – Det får bli en klassiker: inga kommentarer från min sida, skriver han i ett sms. Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!