”Han kommer att få ett frimärke...”

Av: Nils-Petter Dufva

Publicerad:
Uppdaterad:

Avgjorde med Foppa-fräckis i debuten

1 av 4

Debut i nya klubben efter att ha blivit upplockad från waivers för andra gången den här säsongen.

Då presenterade sig backdoldisen David Schlemko genom att avgöra för Calgary Flames mot Boston Bruins med en uppdaterad version av Peter Forsbergs klassiska straff.

– Jag tror att han kommer att få ett frimärke, säger Calgary Flames coach Bob Hartley enligt nhl.com.

När Calgary Flames plockade upp David Schlemko från waivers i helgen var det knappast för hans egenskaper som matchvinnare.

På 25 NHL-matcher den här säsongen hade backen bara gjort ett mål och blivit dumpad av både Phoenix Coyotes och Dallas Stars.

Men i debuten med Calgary mot Boston Bruins fick Schlemko chansen i den åttonde rundan av straffläggningen.

Och som han tog den.

”Kanske lite riskabel...”

Med vad som kan beskrivas som en uppdaterad version av Peter Forsbergs klassiska straff från OS i Lillehammer 1994, eller Kenta Nilsson-dragning för den som vill det, grundlurade han Tuukka Rask i Bostons kasse och fixade segern åt Calgary.

– Den kanske hade varit lite riskabel om det hade varit för att utjämna matchen, men jag tänkte att jag lika gärna kunde testa, säger David Schlemko enligt nhl.com.

Hyllas av coachen

Calgarys coach, Bob Hartley, var lyrisk efter matchen och menade att straffen, likt ”Foppas”, kommer att få pryda ett frimärke.

– Scoutrapporten sa att David var bra på straffar som junior och jag hade det i bakhuvudet. När det började bli tunnare på bänken frågade jag Schlemko: ”Är du bra på det här?”. ”Jag har gjort ett mål på ett försök”, sa han. ”Det är ett ganska bra snitt, kör”, sa jag och Kris Russell vände sig om sa: ”Han är riktigt bra”. Han (Schlemko) svarade på min fråga väldigt lugnt och vilken dragning. Han kommer att få ett frimärke, säger Hartley.

Segern var Calgarys andra i rad och laget ligger fortsatt på tredje plats i Pacific division.

Tidigare veckan kom dock ett tungt besked: backstjärnan Mark Giordano, som nämns som en av kandidaterna till Norris Trophy, tvingas till operation efter att ha slitit av en bicepssena och missar resten av säsongen.

Se Schlemkos straff här (extern länk)

Publicerad: