Svenske stjärnan efter succén: ”Vi har häng”

HOCKEY

Ottawa fullbordade ett ”California hat trick”

NEW YORK. Först tog de Anaheim, sedan LA Kings och i natt fullbordade plötsligen Ottawa ett ”California hat trick” genom att slå även San Jose.

– Jag har aldrig varit om att slå alla lagen här borta under samma roadtrip. Det känns så klart väldigt bra, nu har vi ändå lite häng, säger målskytten Erik Karlsson till Sportbladet efter 4-2-segern.

Att åka till Kalifornien och spela hockey hör numer till det svåraste som finns i NHL, klubbarna som kommer dit och möter Anaheim och LA Kings och San Jose brukar få glada om de får med sig två-tre poäng hem.

Men Ottawa – som fram till nu haft en tämligen medioker säsong – blev det alltså full pott i solen.

Först nollade de både Ducks och Kings – och så följde de upp med en 4-2-seger mot Sharks i natt.

– Jag har aldrig varit om att slå alla lagen här borta under samma roadtrip. Det känns som det var jäkligt länge sedan det hände överhuvudtaget, säger Erik Karlsson när vi når honom ett par timmar efter slutsignalen.

Hammond ”otroligt het”

– Vad som hänt? Jag vet inte riktigt. Plötsligt stämmer det bara för oss. Vi är inne i något slags stim, det fungerar för alla fyra kedjorna.

Och så fortsätter Andrew Hammond – tredjemålvakten som kastats rakt in i hetluften eftersom både Craig Anderson och Robin Lehner går skadade – briljera. Han höll i och för sig inte nollan i natt, som i ”back-to-back”-mötena i Los Angeles, men var likafullt väldigt bra och stoppade 28 skott.

– Ja, det är nästan komiskt. Han är helt otroligt het. Men det är lika med Hammond som för hela laget, allting bara stämmer för honom, fortsätter Erik.

Karlsson trea i backarnas poängliga

Som var rätt het själv i natt också. Han pangade in sitt femtonde mål för säsongen och kompletterade med en assist och är därmed nu, med sammanlagt 47 poäng,  trea i backarnas poängliga – en poäng efter ettan P.K Subban.

– Jag tycker fortfarande inte jag har det ”stäm” jag vill ha, men i och med att laget spelare bättre blir allting lättare och det är trevligt att det trillar in lite poäng.

Sammanlaget har Senators nu vunnit fem raka och från att nyss ha framstått som helt avsågade är de med i slutspelsracet i östra konferensen igen. Visserligen vann samtliga lag närmast i kön kring vid strecket – Philadelphia, Florida och Boston – också i natt, men ändå.

– Ja, vi känner i alla fall att vi har lite häng och vem vet, det är över 20 matcher kvar att spela och fortsätter vi så här kan det gå. Det vore roligt, det är för att få vara med i slutspelet man håller på med det här, säger Erik.

Även Mika Zibanejad stod för en assist mot San Jose.

ARTIKELN HANDLAR OM