Hett ordkrig mellan Örebro och Växjö

1 av 2
HOCKEY

ÖREBRO. Det small rejält i den fjärde kvartsfinalen mellan Örebro och Växjö.
Sedan följde av en verbal vendetta på presskonferensen:
– Vi har lyssnat på Örebros gnäll på domarna de sista matcherna och i dag kanske det betalades tillbaka lite, säger Växjös Sam Hallam.
– De gick i ryggen hela tiden och spelade väldigt opolerat. Vi klarade oss med blotta förskräckelsen, säger Örebros Kent Johansson.

Heta känslor präglade matchen i Behrn Arena. Redan i matchinledningen tvingades Växjöbacken Noah Welch bryta matchen efter att först ha tacklats av väldigt Marko Anttila, sedan av Daniel Viksten.

I den tredje perioden var Växjö på väg att hämta in ett 1–4-underläge, men kom inte närmare än 3–4. Upphämtningen försvårades av att smålänningarna drabbades av tre raka utvisningar.

Skickade en passning

Något som fick Sam Hallam att rikta en syrlig passning till både Örebro och domarna:

– Vi har lyssnat på Örebros gnäll på domarna de sista matcherna och i dag kanske det betalades tillbaka lite
Hallam ville inte utveckla sin kritik mot domarna.
– Nej, det kan jag inte utveckla, svarade han.
Om Hallam var kritisk till domarinsatsen var Kent Johansson riktigt förbannad på Växjöspelarnas uppträdande i den tredje perioden.

– De försöker spela ännu fulare och mycket i ryggen. Väldigt opolerade tacklingar måste jag säga. Nu blev det bara två utvisningar för det, det kunde ha varit många fler. De spelade väldigt opolerat sista perioden men som turvar fick vi inte fler skador, säger Johansson.

”Inte speciellt brutalt”

Den kritiken valde Hallam att svara på:
– Om han menar ”Nicke” Lundgrens puffande på byxan tycker jag inte var speciellt brutalt. Om han menar Robert Roséns på en puckförande spelare var det inte något brutalt i det heller. Ni kanske såg överfallen som jag missade där ute.
Men Kent Johansson stod på sig.
– De gick i rygg hela tiden. Men det tar vi med oss och domarna tog två utvisningar för det och det kunde ha varit fler. Vi klarade oss med blotta förskräckelsen kan jag säga. Men vi är redo på det inför nästa match.